KPSS ile Memur Olarak Atanacaklarda İstenebilecek Belgeler

KPSS ile Memur Olarak Atanacaklarda İstenebilecek Belgeler

KPSS ile Memur Olarak Atanacak adaylardan Kurumları tarafından istenen belgeler 31 Temmuz 2009 Resmi Gazetede usul ve esaslara ilişkin yönetmeliğe göre belge istenmesi yönünde.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ilk atamada 31 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazetede Usul ve Esaslara ilişkin Yönetmelik yayımlanmıştır. Bu yönetmeliğe göre ise Kamu personeli olarak ilk defa atanacak aday memurların atanacağı kurumlara belge sunmasına yönelik.

657 sayılı devlet memurluğu kanunda belirlenen ilk defa atanacak memurlar KPSS-A  sınavından sonra çıkarılan 31 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazete’ de atanacak memurlar kurumları tarafından istenecek belgeler  yönetmeliğin 8. Maddesi a/1 bendinde düzenlemeye esas beyan alınarak şekilde hazırlanır, hükmü yer almaktadır.

Bu yönetmeliğe göre “ adli sicil kaydı istenemez”  ancak yazılı beyan istene bilir, hükmü ile düzenlenmiştir. Bazı Bakanlıklar ve Kamu Kurumları ise KPSS sonuç belgesi, nüfus cüzdanı aslı, dilekçe, öğrenim belgesi, 657 sayılı Devlet Memurluğu  kanunun madde 36-A göre görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akil hastalığı olmadığına dair rapor, öğrenim belgesi, arşiv araştırması, iş talep formu, vesikalık fotoğraf, güvenlik araştırması, mal bildirimi, öz geçmiş vb. gibi bir çok belge talep edilmektedir.

31 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan usul ve esaslara göre Bakanlıkların ve açıktan atama ile kamu personeli atamalarında yönetmeliğe uyulmamaktadır. KPSS sonrası Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ilk defa atanacak olan veya açıktan atamalara yönelik olarak kurumların isteye bilecekleri belgeleri derledik. 
Üniversitelere Atanacaklarda : Dilekçe, nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma ( noter onaylı sureti ) resmi kurumlara verilmek üzere adli sicil kaydı, KPSS yerleştirme sonuç belgesi, askerlik durum belgesi, mal bildirim belgesi, tam teşekkülü hastanede sağlık kurulu raporu (heyet), bilgisayar sertifikası, savcılıktan iyi hal kağıdı, SSK’lı çalışmış ise sicil numarası, tedavi yardım beyan emesi  gibi bir çok belge istenebilecek.
Bakanlık ve Bakanlık Kurumlarına Atanacaklarda : Tam teşekkülü devlet hastanesinden sağlık kurulu raporu ( heyet ), öğrenim belgesi, sabıka kaydı, son 6 ayda çekilmiş vesikalık fotoğraf, mal bildirimi, askerlik durum belgesi gibi istene bilecek belgelerdir.

Üniversiteler 31 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğin usul ve esaslara uymasını ve vatandaşları zor durumda bırakmaması için istenebilecek evrakların fazlaya ilişkin olarak adaylar ve öğrencilere yük bindirdiğini bunun düzeltilmesi gerektiği gelen haberler içerisinde yer almaktadır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.