KPSS Merkezi Atama Başlıyor! Lise Önlisans Lisans 25.000 Kadro Gündemde

KPSS Merkezi Atama Başlıyor! Lise Önlisans Lisans 25.000 Kadro Gündemde

2022 yılı 1. Dönem KPSS merkezi atama başvuruları alınacak. Bu hafta başvuru süreci başlıyor. Sürece dair detaylar, başvurular ve lise, önlisans ile lisans mezunlarının talepleri bu yazımızda yer alıyor. İşte detaylar.

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS merkezi atama başvuruları bu hafta başlayacak. KPSS 2022/1 kadrolu ve mülakatsız memur alımı için geri sayım başladı. En az 25.000 kadro bekleyen adayların talepleri bu atamada karşılanacak mı? İşte başvurulara dair süreç ve KPSS lise, önlisans ve lisans adaylarının beklentileri.

Milyonlarca lise önlisans lisans mezunu atama bekliyor

Kamuda milyonlarca ortaöğretim “lise”, önlisans “MYO” ve lisans mezunu aday bu merkezi atamada artık yüksek kontenjan bekliyor. KPSS 2022/1 merkezi memur alımında 25.000 kadro verilmesi için beklenti oldukça yüksek. Salgın sonrası 1.000’li 2.000’li kontenjanların artık eskisi gibi artık 10.000’li 20.000’li olarak tekrar yer alması isteniyor.

KPSS 2022/1 tercihleri başlayacak

Adayların beklediği kadrolara başvurular bu hafta itibarıyla alınacak. 30 Haziran’da başlayacak KPSS merkezi atama başvurularında süreç de 7 Temmuz’da tamamlanacak. Adaylar şimdi KPSS merkezi atama tercih kılavuzuna odaklandı. Sürece dair kadrolar açıklanır açıklanmaz hemen sizleri bilgilendireceğiz.

KPSS merkezi atama başvurularında kurumlar talepleri bitirdi

Bilindiği üzere KPSS merkezi ataması öncesinde kurumlar taleplerini Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığına sistem üzerinden online iletmişlerdi. KPSS adayları da bu kapsamda kurumların ihtiyaçlarını yazdıkları tüm kadrolar için lise, önlisans ve lisans için beklenen 25.000 atamanın yapılması.

Sizler de HEMEN bu haberimize YORUM ve GÖRÜŞLERİNİZİ yazabilirsiniz.

Gerek kurumlar bazında gerek bölümler ve branşlar bazında tüm beklentilerinizi yazabilirsiniz.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum