KPSS Şartı Aramayan Memur Alımları

KPSS Şartı Aramayan Memur Alımları

İstisnai kadrolara memur atamaları dışında bazı kadrolara KPSS şartsız memur atamaları yapılabilmektedir. Peki, bunlar hangi pozisyonlardır?

Şu pozisyonlara sınavsız sözleşmeli personel alımı yapılmaktadır:
-    Kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışı teşkilatlarında istihdam edilecek olan personel, gemi adamı pozisyonları, araştırma geliştirme projelerinde proje süresince olmak üzere istihdam edilen personel, avukat, diş hekimi, eczacı, makinist, kaptan, teknisyen gibi projede gerekli olan pozisyonlarda istihdam edilecekler.
-    Belediye Kanunu’nun 49. Maddesi kapsamında istihdam edilecek personeller
-    EGM sözleşmeli personel olarak alınacak olan tam zamanlı avukatlar,
-    KPSS aranmaksızın, mesleki uygulama sınavı ile alınacak sözleşmeli personeller.

Genel Yönetmelik ile Sınavsız Memur Alımı
Genel yönetmelik kapsamında üniversitelerin 2 ya da 4 yıllık bölümlerinden mezun olup, memuriyet engel şartı olmayan kişiler şu pozisyonlara sınavsız atanabilirler:
-    Olimpiyatlar, dünya ve takım müsabakalarında ilk üçe girenlere,
-    Uluslararası olimpiyat komitesi tarafından tanınan spor dallarında dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk üçe girenler,
-    Yukarıdaki benzer yarışmalarda en az 10 kez ülkeyi temsil etmek suretiyle milli sporcu belgesi alanlar.

Terörle Mücadele Kapsamında Sınavsız Atamalar
3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda kimlerin sınavsız atanacağı belirtilmiştir. Sınav ve yerleşme prosedürü ise çıkarılan yönetmelik ile belirlenmiştir. DMK gereği açılan kadroların, sözleşmeli kadroların ve sürekli işçi kadrolarının yüzde 2’si bu kanun kapsamında yapılacak olan alımlara ayrılacaktır. Bu kadrolara yapılacak olan atamalar da kanunda belirtilen şartları sağlayan kişiler içinden sınavsız olarak yapılacaktır.

SGK Sınavsız Bilişim Uzmanı Alımı
5502 sayılı kanun gereği SGK’da istihdam edilecek olan sözleşmeli bilişim uzmanlarının alımında sınav şartı aranmamaktadır. Ancak alım yaparken sözlü sınav yapma şartı bulunmaktadır. Bu pozisyon kamu kurumlarında görev yapan kişilere göre üst düzey bir pozisyondur. SGK bilişim uzmanları tavan brüt ücret olarak 25 bin lira civarı maaşı hak etmektedir. Maaş miktarı görüldüğünde sözlü sınav ile alım yapıyor olmanın mantığı daha iyi kavranacaktır.

Yukarda bahse geçen pozisyonlar sayesinde KPSS şartsız memur olmak mümkün olmaktadır.
 

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum