KPSS sınav sonuçları hatalı mı açıklandı? Adaylar ÖSYM’ye itiraz ediyor

KPSS sınav sonuçları hatalı mı açıklandı? Adaylar ÖSYM’ye itiraz ediyor

Geçtiğimiz ay içerisinde uygulanan KPSS lisans düzeyindeki sınavların sonuçları dün itibari ile açıklandı. 2020 ÖSYM KPSS Lisans sınav sonuçlarında hata mı yapıldı? Adaylar sonuçlarının eksik hesaplandığını iddia ediyor.

Kamu Personeli olmak isteyen adaylar Türkiye genelinde öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından merkezi usuller ile uygulanan sınav uygulamasına girme zorunda.

Uzun uğraşlar ve çalışma süreçlerinin akabinde sınav uygulamasına dahil olan ve gelecek planlaması yapan adaylar için önem arz eden KPSS sınavının bu sene yapılan 2020 KPSS lisans sınav sonuçları da dün açıklandı.

22 Ekim 2020 ÖSYM duyurusunda yer alan  bilgilere göre; her adayın kişisel bilgileri ile ulaşabildikleri sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından özellikle sosyal medya üzerinde birçok beyanat, açıklama ve sonuç paylaşım mesajı iletildi.

KPSS Sonuçları Hatalı mı?

ÖSYM tarafından daha önce ilan edilen ve sınav sorularının yüzde 10’luk diliminin yer aldığı soru cevap ilanına da itiraz eden adaylara göre; sınav sonuçlarında doğru ve yanlışlar ile dolayısıyla toplam net hesaplamalarında hata yapıldığı iddia ediliyor.

ÖSYM daha önce bazı sorular üzerinde değişiklik yapmış olup; KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi’nde (ÖABT) 3 soruyu iptal ederken; KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavı’nda ise 2 sorunun cevap şıklarında değişiklik yapıldığı açıklandı.

13 Eylül’de 2020-KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavı ismi ile 3. Oturum olan İstatistik Testindeki 12 numaralı sorunun E olarak ilan edilen cevabının  C olarak değiştirildiği ve ayrıca; 2020-KPSS ÖABT’de Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği sınavındaki 28 numaralı sorunun “D” olarak ilan edilen cevabının da C olarak değiştirildiği beyan edilmişti.

Öğrenciler ise daha fazla soruda yanlış yapıldığı iddiasını taşıyor. Özellikle soruların cevaplarında doğrudan yanlış yapılmadığı iddia edilirken, ÖSYM’nin açıkladığı cevaplara göre de netlerinin daha fazla olduğunu ve optik okuyucuda hata olduğunu iddia eden adayların sayısı her geçen saat sosyal medya üzerinden artıyor ve buna bağlı olarak da tepkiler artarak devam ediyor.

İtiraz İçin 10 Gün Süre Var!

Adayların ÖSYM’ye itiraz edebilmesi için 10 gün süre dahilinde işlem yapması gerekmektedir. Soru ve cevap kağıdının incelenmesi için talep edilen ücret 50 TL olup; süresi geçen veya sunulan evrakta T.C. Kimlik Numarası olmayan, adresi, evrak referans numarası bilgisi bulunmayan ve ayrıca imzalanmamış, banka dekontu bulunmayan dilekçeler dikkate alınmamaktadır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum