KPSS'siz 25 Bin Güvenlikçi Alınacak

KPSS'siz 25 Bin Güvenlikçi Alınacak

Kanun Onaylandı Resmi Gazete de Yayınlandı. Yayınlanan Yasaya Göre Doğu ve Güney Doğu'da 18 bin 66 köy korucusu emekliye ayrıldı. Emekli edilen köy korucularının yerlerine 25 bin 316 güvenlik korucusu alımı yapılacak. Kimler köy korucusu olacak hangi şart

Resmi Gazetede onaylanan Kanun 'a göre Doğu ve Güney Doğu'da 18 bin 66 köy korucusu emekli edildi. Yayınlanan yasaya uygun olarak emekli edilen köy korucularının yerine 25 bin 316 güvenlik korucusu alınacak.

Başbakanlık tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında, terörle mücadelede etkin rol oynayan geçici köy korucuları (GGK) ismi "Güvenlik korucuları" olarak değiştirildi ve birçok hak verildi.

Yeni kanunla Doğu ve G.Doğu'daki 47 bin 510 güvenlik korucusundan yaşları 45-50 arasında olan 18 bin 66'sı emekli edildi. Emekli olanların yerine aynı sayıda korucu alınacak. Ayrıca 7 bin 250 korucu daha istihdam edilecek.

Güvenlik korucusu sayısı 54 bin 760'a çıkacak. Alınacak güvenlik korucularının yaşı 22'nin altında ve 30'un üzerinde; gönüllü korucuların yaşı ise 37'nin üzerinde olmayacak.

Resmi Gazete de yayınlanan alım şartları: T.C. vatandaşı olmak, Türkçe okur-yazar olmak, Askerliğini yapmış olmak, 60 yaşından büyük olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak, Yıkıcı, bölücü ve irticai faaliyetlere karışmamış olmak, İyi huylu tanınmış bulunmak ve herkesle kavga çıkarmak, sarhoşluk gibi huysuzluklara sahip olmamak, Görev yapacağı köyde ikamet ediyor olmak, Görevini yapmasına engel olacak vücut veya akıl hastalığı veyahut vücut sakatlığı ile özürlü bulunmadığını sağlık raporu ile belgelemek şart.

Adayların Seçimi ve İşe Alınması nasıl yapılmaktadır: İhtiyar meclisince belirlenen korucuların isimleri muhtar tarafından kaymakama bildirilir. İhtiyar meclisi kararına; T.C. Kimlik numarası yazılı beyanı, öğrenim durumunu gösterir belge, sağlık raporu ve 4 adet fotoğraf eklenir. Kaymakam konuyu değerlendirerek, uygun görmesi halinde onaylar ve işe alınma işlemini tamamlar. Sonuçtan, köy muhtarına bilgi verilir. İşe alınan köy korucularına kaymakamlıkça düzenlenen kimlik cüzdanı verilir.

Korucuların Göreve Başlatılmaları: İşe alınma işlemi tamamlanan köy korucusuna, tebliği müteakip, ihtiyar meclisince silah, mühimmat ve teçhizat, elbise, araç, gereç ve diğer eşyalar zimmetle teslim edilerek göreve başlatılır. Köy korucularının görev alanı, görevli oldukları köyün sınırları içinde kalan alandır. Gerektiğinde mülki amir tarafından, korucuların görevli oldukları köy sınırları dışında da, görev alanları genişletilebilir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum