Kuvvet Komutanlıklarına 318 Askeri Personel Alımı! MSB Personel Temin

Kuvvet Komutanlıklarına 318 Askeri Personel Alımı! MSB Personel Temin

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK bünyesinde dış kaynaktan askeri personel alımı başvuruları kapsamında 318 kadro için subay alımı online başvuruları alınıyor. İşte sürece dair tüm detaylar ve başvuru hususları.

Türk Silahlı Kuvvetleri “TSK” bünyesinde MSB PERSONEL TEMİN’de yeni askeri personel alımı için 338 kadroya başvurular alınıyor. Online olarak adaylar kuvvet komutanlıklarına başvuru yapabilir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı “KKK”, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı “DKK”, Hava Kuvvetleri Komutanlığı “HKK” ve Milli Savunma Üniversitesi “MSÜ” için 107 subay alımı yapılıyor. Ayrıca 211 subay alımı daha olmak üzere 318 kadroya başvurular devam ediyor.

TSK askeri personel alımı kontenjan dağılımı

Kara Kuvvetleri Komutanlığına 57 Öğretmen ve Mühendis Subay alımı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına 31 Öğretmen ve Mühendis Subay alımı, Hava Kuvvetleri Komutanlığına 19 Öğretmen ve Mühendis Subay alımı olmak üzere 107 askeri personel alımı kadrosu var.

Dış kaynaktan Tabip, Diş Tabibi ve Özel Nitelikli Beden Eğitimi Öğretmeni olmak üzere 211 Subay alımı kontenjanları: 114 Pratisyen Tabip, 20 Diş Tabibi(Pratisyen), 4 Beden Eğitimi (Atletizm), 8 Beden Eğitimi (Atış), 4 Beden Eğitimi (Kick Boks), 30 Pratisyen Tabip, 2 Diş Tabibi(Pratisyen), 2 Beden Eğitimi (Atletizm), 4 Beden Eğitimi (Atış),  2 Beden Eğitimi (Kick Boks), 13 Pratisyen Tabip, 2 Beden Eğitimi (Atletizm), 4 Beden Eğitimi (Atış), 2 Beden Eğitimi (Kick Boks) alanında olmak üzere 211 askeri personel alımı kadrosu var.

Personel Temin askeri personel alımı genel şartları

Başvuru için T.C. vatandaşı olmak, hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmamak, Askeri Okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenliğe bağlı okullardan herhangi bir sebeple çıkmamış veya çıkarılmamış olmak, diğer okullardan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak gerekiyor. Ayrıca liseden örgün öğretim dışına çıkartma cezası almamış olmak gerekiyor. Diğer detaylara ve ayrıntılara aşağıdaki 2 farklı kılavuzdan da erişim saplayabilirsiniz.

Subay personel alımı mezuniyet şartları

Kuvvet Komutanlıkları subay alımı için lisans mezunlarından 27 yaşından büyük olmayanlar,  Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlardan 32 yaşından büyük olmayanlar başvurabilir. Tabip ve Diş Tabibi Sınıfı Sözleşmeli/Muvazzaf Subaylığa ve Özel Nitelikli Beden Eğitimi Öğretmeni Muvazzaf Subaylığa ise Lisans mezunlarından 27 yaşından büyük olmayanlar, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar (Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi dahil) için 32 yaşından büyük başvurabilir.

Askeri personel alımları başvuru tarihleri

Milli Savunma Bakanlığı PERSONEL TEMİN internet sitesinde başvurular 25 Eylül’e kadar yapılabilir. Adaylar iş ve işlemlerini aşağıdaki iki farklı başvuru kılavuzundan detaylı inceleyebilir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.