LGS soru ve cevapları PDF olarak yayınlandı! LGS Tercihi Nasıl Yapılacak

LGS soru ve cevapları PDF olarak yayınlandı! LGS Tercihi Nasıl Yapılacak

MEB LGS soru ve cevapları PDF olarak yayınladı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, LGS kapsamındaki merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını bildirdi. LGS tercihleri nasıl yapılacak?

LGS öğrencilerinin erişimine PDF olarak LGS soru ve cevapları yayınlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını bildirdi.

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından LGS kapsamındaki merkezi sınava ilişkin açıklama yaptı.

Selçuk, "Soru kitapçığı ve cevap anahtarına http://www.meb.gov.tr'den ulaşabilirsiniz. Kitapçıklarınızı, 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren okullarınızdan alabileceksiniz. Rehberlik hizmetlerimizle, sınava katılan ve katılmayan tüm öğrencilerimizin yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Sınava girmek istemeyen öğrenciler evine en yakın olan 5 okuldan birini seçebilecek. Bu okullar Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Meslek Lisesi ya da diğer liseler olabilir. Sınava giren öğrencilerin de 5 tercih hakkı bulunacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Mayıs ayında Fen Liseleri gibi okullarda eğitim almak isteyen öğrenciler için listeyi açıklayacak. Puanıyla yerleşemeyen öğrenciler, yine evlerine en yakın okulu tercih edecek.

LGS sınavını tamamlayan öğrenciler tercih işlemlerini yaparak uygun ve istedikleri okula yerleştirilmektedir. Belli bir puana sahip olan öğrenciler Fen Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Turizm Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi gibi eğitim kurumlara tercih işlemi yapmaktadırlar. LGS sınav sonucu ile 2 tip yerleştirme yapılmaktadır. İlk olarak LGS sınavında alınan puanla liselere yerleşme işlemi yapılır. İkinci yapıda ise öğrencinin adresine göre puansız yerleştirme yapılmaktadır.

20.06.2020 Tarihinde Gerçekleştirilen Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları PDF leri verildi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.