Mart Ayı 48 Bin 900 Kamu Personel Alımı! Kontenjan Dağılımı

Mart Ayı 48 Bin 900 Kamu Personel Alımı! Kontenjan Dağılımı

3 Kurum bünyesinde olmak üzere 48 bin 900 kamu personel alımı başvuru kontenjanları açıklandı. Mart ayı itibarıyla süreç başlıyor. İşte detaylar.

2022 yılı kamu kurum ve kuruluşlarına güncel personel, işçi, memur alımları kapsamında Mart ayı itibarıyla başvurular alınamaya başlayacak. Özellikle 3 Bakanlık bünyesinde olmak üzere başvuru kontenjanları da açıklanmıştı. Sırada ilk sürecin başlatılmasında. İşte Mart ayı 48 bin 900 memur, işçi, personel alımına dair detaylar.

48 bin 900 kamu personel alımı kontenjan dağılımı

Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alımı yapacak. 10 bin kadrolu işçi alımı ile, 10 bin sağlık personeli alımı için kontenjanlar açıklanmıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü 16 bin 500 personel alımı yapacak. OGM için açıklanan kadrolara başvuruların da Mart ayı itibarıyla başlatılması bekleniyor. 10.000  yangın işçisi, 5.000 orman muhafaza memuru, 1.000 orman mühendisi 500 tekniker alımı yapılacak.

Adalet Bakanlığı ise 12 bin 933 kontenjan açıklandı. Açıklanan Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı için 6.683 personel alımı, CTE'ler için 5563 personel alımı, 500 icra katibi alımı ile Adli Tıp Kurumuna 197 personel alımı yapılacak.

Personel alımı ilk başvuru Mart ayında

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 20 bin sağlık personeli ile işçi alımı başvurularının Mart ayı itibarıyla başlatılacağını açıklamıştı. Bu kapsamda sürecin çok fazla uzamadan hemen başlatılmasını bekliyoruz. Diğer Adalet ve OGM personel alımları için de İŞ İLANLARI KARİYER olarak süreci takip ediyor ve gündemde tutmaya devam ediyoruz.

Adayların önemli talepleri var

Adaylar alımlarda özellikle KPSS şartının ve yaş şartının birçok branşta esnetilmesini talep ediyor. Gerekli başvuru süreçlerine girilmeden de adayların bu beklentilerinin karşılanması en önemli konular arasında. Sizler de HEMEN bu haberimize YORUM ve GÖRÜŞLERİNİZİ yazabilirsiniz.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
44 Yorum