MEB 60.000 Temizlik Personeli Alımı Başladı! Güncel Başvuru İlleri

MEB 60.000 Temizlik Personeli Alımı Başladı! Güncel Başvuru İlleri

Milli Eğitim Bakanlığı 2. Dönem için 60 bin temizlik personeli alımı başvuruları alınmaya başladı. Bu yazımızda güncel başvuru ekranından tüm ilanlara dair süreci takip edebilirsiniz. İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB bünyesinde 60 bin yeni TYP temizlik personeli alımı için süreç bazı illerde başladı. Bakanlık İŞKUR bünyesinde 2022-2023 eğitim öğretim yılı 2. Dönemi için sadece temizlik alımlarını tekrar almaya başladı. Güvenlik alımı için de büyük talep var. İşte detaylar, süreç ve TYP yerine kadrolu alımlara dair adayların beklentileri.

TYP personel alımı şartları nelerdir?

Başvuru için adayların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması gerekmektedir. Ayrıca T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli ve malul aylığı almamak şartları var. Öğrenciler başvuru yapamamaktadır. Öte yandan açıköğretim öğrencileri başvurabiliyor.

Kimler MEB temizlik personeli alımına başvuramaz?

Hane geliri toplamı asgari ücretin netinin  (1,5) katından fazla olanlar typ’den yararlanamaz. Katılım şartlarının programa başvuru, başlama ve program süresince taşınması gerekmektedir. typ’nin niteliğine aykırı bir suçtan dolayı adli sicil kaydı ve sağlık sorunları olanlar  typ’ye  katılamazlar. TYP’den toplam yararlanma süresi 27 Eylül 2017 tarihinden itibaren 9 aydır.

MEB kadrolu temizlik - güvenlik alımı yapsın talebi

Adaylar her yıl yinelenen ve garantisi olmayan geçici TYP sistemi ile okullara temizlik alımı istemiyor. Bunun yerine daimi kadroda temizlik ve güvenlik alımının yapılmasının şart olduğu belirtiliyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum