MEB Bakanı Açıkladı! İstihdam Garantili Eğitim Modeli Başlıyor

MEB Bakanı Açıkladı! İstihdam Garantili Eğitim Modeli Başlıyor

Milli Eğitim (MEB) Bakanı Mahmut ÖZER yaptığı açıklamada istihdam garantili eğitim modeline geçileceğini duyurdu. Tüm detaylar haberimizde.

Bakan Özer bu ay itibarıyla lise ve üniversite mezunu gençlerin istedikleri bir alandaki mesleki eğitim merkezi programını 6 ila 8 ay gibi kısa sürede tamamlama ve istihdam garantili iş gücü piyasasına geçme imkanı getiren programı başlatacaklarını açıkladı.

Açıklamaya göre; Lise ve üzerinde bir eğitime sahip olanların istekleri doğrultusunda istihdam garantili olarak mesleki eğitim tamamlama programlarından yararlanması sağlanacak.

İlk hedef 1 milyon kişi

Bakan Özer ilk hedeflerinin 1 milyon kişiyi bu sistemle tanıştırmak ve mesleki eğitim merkezlerinin sayısını artırmak olduğunu belirtti.

Konu ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2022 yılında 1 milyon vatandaşı mesleki eğitim merkezleri ile tanıştırma hedefi” olduğunu vurgulayan Özer; Şu anda sistem çok başarılı şekilde ilerliyor. Bakanlık olarak ilk hedefimiz 1 milyona yakın vatandaşı mesleki eğitim merkezleriyle eşleştirebilmek. Gerçekten bu potansiyel var. Türkiye'de mesleki eğitimdeki bu dönüşümden en fazla olumlu etkilenecek olan sektörler de küçük ve orta ölçekli işletmeler olacak. Böylece çırak, usta, kalfa bulamamaktan şikayetçi olan iş gücü piyasasındaki bu mazeret, tamamen ortadan kalkmış olacak” dedi.

Mesleki eğitim merkezlerinden mezun olanların istihdam oranının, mesleki teknik Anadolu lisesinden mezun olanlara göre çok daha yüksek olduğuna dikkati çeken Bakan Özer, bu mezunların eğitim aldıkları alanda istihdam oranlarının yüzde 88'ler civarında olduğunu aktardı. Meslek eğitim merkezlerinden mezun olanların yüzde 75'inin, 4 yıl boyunca eğitim aldıkları işletmelerde çalışmaya devam ettiğinin altını çize Özer "Bu sistem, yıllardan beri mesleki eğitimle ilgili özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerden gelen 'Aradığım elemanı bulamıyorum, çıraklar gelmiyor, kalfa bulamıyorum' söylemini tamamen tarih yapacak. Bir taraftan da küçük ve orta ölçekli işletmeler, çok daha nitelikli insan kaynağına kavuşacak. Dolayısıyla bu onların ürünlerine yansıyacak, ürettikleri ürünlerin ve sağladıkları hizmetlerin kalitesi artacak." İfadelerini kullandı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum