Memurlar için O Dönem Sona Erdi

Memurlar için O Dönem Sona Erdi

1980 Anayasasının Memurların Zorunlu Olarak Tek Tip Kıyafet Zorunluluğu İle ilgili Olarak 2007/14 Başbakanlık Genelgesi ile Memurların Kıyafet Yönetmeliği Düzenlenmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin kılık ve kıyafeti ile klimaların ayarlanmasına yönelik hususlar 2006/14 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile belirlenmişti.

Hava sıcaklıkları ile ilgili tahminler dikkate alınarak; sıcaklıkların bunaltıcı düzeylere yükselmesi nedeniyle çalışma koşullarında oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi, hava şartlarından kaynaklanabilecek verimlilik azalışının önlenmesi ve küresel ısınma etkilerinin azaltılması amacıyla Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte belirtilen hususlar da dikkate alınarak bakanlıklar ve valiliklerce;

1. Bölgelerin iklimi ve çalışma ortamları dikkate alınarak, 15 Mayıs - 15 Eylül tarihleri arasında makam odalarına giriş ve çıkışlar dahil olmak üzere ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunun kaldırılması,
2. Önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olan klimaların 22-24 dereceye ayarlanması, hususlarında gereken tedbirler alınacaktır.

24 Haziran 2006 tarihli ve 26208 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmış bulunan 2006/14 sayılı genelge yürürlükten kaldırılmıştır. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Milyonlarca memuru ilgilendiren 1980 Anayasasının memurlara tek tip kılık kıyafet yönetmeliğine uyma zorunluluğu bulunmakta iken 35 yıl aradan sonra özgürce ve daha rahat giyinerek işlerine gidebilecek. Kravat, top sakal, erkekler için saç ve sakal, kadınlar için kot ortadan kalktığı gibi aşırıya gitmiyecek şekilde düzenlenmiş olup bunun dışında kalan memurlar ise şöyle Sağlık Çalışanları, Polis, Asker ve Hakim gibi meslekleri icra edenler resmi kıyafet ile çalışacaklardır.

Kaynak:www.KamuPersoneliAlimi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum