Milyonlarca Vatandaşın Beklediği 200 Bin TL Başvurusu Bu Gün Başlıyor,

Milyonlarca Vatandaşın Beklediği 200 Bin TL Başvurusu Bu Gün Başlıyor,

Türkiye genelinde, salgın sürecinde yaşanan ekonomik alandaki gelişmeler sebebi ile, işletmelerin zararlarında destek ve nakit akışı sağlanması için kredi dönemi başlıyor. Başvuru işlemleri bugünden itibaren yapılacak.

Dünya genelinde yaklaşık olarak 18 aylık süreçte etkinliğini her geçen gün arttırarak devam ettiren salgın süreci kapsamında; eğitim ile birlikte olmak üzere en fazla etkilenme yaşayan alan ekonomi sahasının ön plana çıktığı görülüyor.

EKONOMİ DESTEK PAKETLERİ AÇIKLANIYOR

Cumhurbaşkanlığı nezdinde toplanan ve ilgili kararlara imza atan kabine kararları dahilinde; ekonomik alanda destek paketleri açıklanırken; “nefes kredisi” adı altında uygulamaya alınan son gelişmede başvuruların bugünden itibaren başlayacağı ilan edildi.

NEFES KREDİSİ NEDİR?

Şirketler ve firmalar için önem arz eden nefes kredisine başvuru yapmak için belirli şartların sağlanması gerekmektedir. Geri ödeme kolaylığı sağlanan kredi kapsamında; 6 ay boyunca ana para veya faiz ödemesi olmaksızın başlayacak kredilendirme için Türkiye genelinde her banka şubesinden kredi başvurusu yapılabilecek.

Bu şekilde salgın sürecinde nakit akışı ihtiyacı olan firmaların nefes ihtiyacı karşılanmış olacak.

NEFES KREDİSİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

KOBİ’lerin başvuru yapabileceği kredi için; 2020 cirosu 1 milyon lirayı aşmamış olanlar 50 bin tl; cirosu 10 milyonu aşmamış olan KOBİ’lere de 200 Bin TL kredi kullandırılabilecek.

KREDİ DETAYLARI

6 ay geri ödemesiz olmak üzere; 12 aylık ödeme planı hazırlanacak olan krediler için yıllık yüzde 17,5 oranında faiz belirlendi.

TC Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Türkiye Halk Bankası AŞ, Türkiye İş Bankası AŞ, T. Garanti Bankası AŞ, Yapı ve Kredi Bankası AŞ, Akbank T.A.Ş, Denizbank AŞ, Ziraat Katılım Bankası AŞ, Vakıf Katılım Bankası AŞ bankalarından başvuru yapabilecek olan KOBİ’lerin ilgili şartları sağladıkları belgelerin dışında; TOBB ile odalardan üyelik belgesi almaları gerekmektedir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.