MSB 2021/2 Sözleşmeli Er Alımı Açıklandı! En Az Ortaokul

MSB 2021/2 Sözleşmeli Er Alımı Açıklandı! En Az Ortaokul

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan duyuruya göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere Sözleşmeli Er alımı yapılacağı duyurulmuştur.

MSB resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre 2021/2 dönem Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı başvuru kılavuzu açıklanmıştır.

Adaylar için başvuru zamanı

Ön başvurular, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte (5 Nisan 2021) alınmaya başlanacak ve internet üzerinden Başvuru Programı Kullanma Talimatında (Ek-1) belirtilen esaslar dâhilinde başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır.

Asıl başvurular ise, istenen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesi ile yapılmış olacaktır.

Adaylar için başvuru şekli ve yeri

Adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak Başvuru Programı Kullanma Talimatında (Ek-1) belirtilen esaslar dâhilinde çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir. Halen silahaltında olan adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra Ek-4’te bulunan dilekçeye başvuru sayfasının çıktısını da ekleyerek, kıta özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (askerlik hizmetinin en az 3 aylık bölümünü tamamlayanlar nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir.

Adaylarda aranan nitelikler

En az İlköğretim (Ortaokul) mezunu olmak, Türk vatandaşı olmak, Erkek olmak, Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1996 tarihinden sonra doğanlar), Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1996 tarihi ile 31 Aralık 2001 tarihleri arasında doğanlar), Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak, Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, Affa uğramış olsa bile belirli suçlardan mahkum olmamak ve Boy Kilo şartlarını sağlamak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum