MSB PERTEM Kara ve Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er Alımı

MSB PERTEM Kara ve Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er Alımı

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Sistemi PERTEM üzerinden son dakika temin duyurusu yayımladı. Yayımlanan duyuruda Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarına sözleşmeli er alımı yapılacak. Başvurular an itibariyle başladı.

Milli Savunma Bakanlığı PERTEM sözleşmeli er alımı yapacak. Başvuruların online yapıldığı alım ilanına başvurmak için e-devlet sistemi kullanılacak. Başvuruların alınmaya başlanmasının ardından kılavuz da yayımlandı.

Başvuru tarihleri:

Sözleşmeli er temini 12 Kasım itibariyle başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 20 Kasım 2019'dur.

Sözleşmeli er nedir:

Sözleşmeli er TSK bünyesinde vatani görevini yapan er statüsündeki kadronun belli bir maaş karşılığında çalıştırılmış halidir. Sözleşmeli erbaşlar, TSK bünyesinde görev yapan erbaşların üstü ve uzman erbaşların astıdır.

Sözleşmeli erler diğer erbaş ve erler gibi kışlada kalır ve sabah, öğle ve akşam yemekleri devlet tarafından karşılanır. Ayrıca sözleşmeli erbaş ve erler kışlada kaldıklarından dolayı yatak ve yemek ücreti ödemezler.

Başvuru nasıl yapılacak:

MSB kara ve deniz kuvvetleri komutanlıklarına alınacak sözleşmeli er başvurusu PERTEM üzerinden yapılacak. MSB Personel Temin Daire Başkanlığı (PERTEM) internet sitesinden e-devlet ile giriş yapılarak aktif olan sözleşmeli er alımına başvuruda bulunabileceksiniz.

Başvuruda bulunmak için sisteme girdikten sonra kişisel bilgilerinizi, adresinizi, eğitim bilgilerinizi de doldurup onaylamanız gerekmektedir. Tercihlerde dilerseniz sadece denize ya da sadece karaya da başvuru yapabileceksiniz. Tercihte bulunduktan sonra lütfen tercihin çıktısını da almayı unutmayın.

Önbaşvuru İnternet üzerinden başvuru yapılacak. Asıl başvurular ilerleyen tarihlerde istenen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ile olacaktır.

Başvuru koşulları:

Sözleşmeli er alımına en az ilköğretim mezunu olup, 25 yaşını bitirmemiş adaylar başvuru yapabilecekler. En güncel MSB alımları için askeri alımlar sayfamızı takip etmeyi unutmayınız. MSB sözleşmeli er alımı kılavuzu için tıklayınız. E-devlet üzerinden ön başvuru yapmak için tıklayınız.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.