Orman Genel Müdürlüğü OGM 1833 Kamu Personel Alımı Bugün Açıklandı

Orman Genel Müdürlüğü OGM 1833 Kamu Personel Alımı Bugün Açıklandı

Tarım ve Orman Genel Müdürlüğü “OGM” bünyesinde orman mühendisi, orman endüstri mühendisi ile orman muhafaza memuru alımı olmak üzere yeni kadrolara 1833 kontenjan açıklandı. İşte sürece dair tüm detaylar.

Tarım Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde 2022 yılı sözleşmeli 1500 adet orman muhafaza memuru alımı, 50 adet Mühendis (Orman Endüstri Mühendisi) alımı, 283 adet mühendis (orman mühendisi) alımı olmak üzere 1833 kadroya başvurular açıklandı. İşte sürece dair tüm detaylar:

OGM memur alımları KPSS şartları

Orman mühendisi ile orman endüstri mühendisi alımları için 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2020-KPSSP3) en az 70 puan almış olmak,

orman muhafaza memuru alımı için 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2020-KPSSP93) en az 65 puan almış olmak gerekiyor.

Orman Genel Müdürlüğü OMM ve Mühendis alımı genel şartları

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak gerekiyor. Diğer hususlar ise mezuniyetler bazında şu şekildedir:

Orman genel Müdürlüğü memur alımı  mezuniyet şartları

50 Mühendis (Orman Endüstri Mühendisi) alımı için Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmak,283 Orman Mühendisi alımı için Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmak,

1500 adet orman muhafaza memuru alımı için Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak,

Tarım ve Orman Bakanlığı OGM personel alımı süreci

Adaylar başvurularını Adaylar 4 Nisan 2022 - 10 Nisan 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Orman Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı sayfasından yapabileceklerdir. İ Ş İLANLARI KARİYER olarak başvuru ekranı açılınca sizleri ayrıca bilgilendireceğiz.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum