ÖSYM’de 400 Memur Alımı Başvuru Ekranı Açıldı! 8000 Aday Belli Oldu

ÖSYM’de 400 Memur Alımı Başvuru Ekranı Açıldı! 8000 Aday Belli Oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 8 bin aday belirlendi. 400 kadroya başvurular ÖSYM’de başladı. İşte sürece dair gerekli tüm şartlar, başvurular ve tüm detayların yer aldığı haberimiz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 memur alımı başvuru ekranı ÖSYM’de açıldı. 400 kadro için 20 katı adayın belirlenmesi kapsamında ön başvurular alınmıştı. Bugün itibarıyla da 8 bin adayın belirlenmesi işlemi tamamlandı ve nihai başvurulara geçildi. İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 Genel İdari Hizmetler GİH sınıfı 6. ve 9. Derece kadrolara personel alımı nihai başvuru süreci ve tüm detaylar.

8.000 Aday başvuru yapacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM AİS internet sitesinden adaylar nihai başvurularını yapmaya başladı. 400 memur atamasında 20 katı adayın nihai başvuru süreci alınıyor. İşte genel şartlar ve başvuru sürecine dair diğer hususlar:

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı genel şartlar

Başvuru için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki genel şartları taşıması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması, 35 yaşını oldurmamış olması ve 2021 ya da 2022 KPSS’den ilgili puan türünden en az 75 alması şartları var.

Hangi bölüm mezunları başvurabilir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 memur alımı için Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, işletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olanlar başvurabilir.

Kamu personel alımı başvuru süreci

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde güncel 400 memur alımı nihai başvuru iş ve işlemleri 10 Kasım 2022 tarihi itibarıyla başladı. Adaylar 16 Kasım’a kadar ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi AİS internet adresinden başvurularını yapabilirler. Geç başvuru günü ise 22 Kasım olarak açıklanmıştı. 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum