Polislik Sınavı Ne Zaman! 27. Dönem POMEM Sınav Tarihi

Polislik Sınavı Ne Zaman! 27. Dönem POMEM Sınav Tarihi

Polis olmak isteyen binlerce vatandaşın katıldığı 27. Önem POMEM kapsamında düzenlenecek 2021 Yılı Polislik Sınavı ne zaman yapılacak? Herkes merakla açıklanacak tarihi bekliyor.

Ön sağlık kontrolünü geçen adaylar fiziki yeterlilik sınavı için gün sayıyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Sağlık kontrolünden geçtiler

27. Dönem POMEM alımlarında Polis olmak isteyen binlerce vatandaşımız 24 Aralık 2020 tarihinde ön başvurularını yapmıştı. Ön başvurunun ardından ön sağlık kontrolüne katılan adaylar, merakla sınav tarihini bekliyorlar.

Polis Akademisi henüz açıklama yapmadı

Polis Akademisi Başkanlığı (PA) tarafından sınav tarihine ilişkin herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Sınav tarihi belli olduğunda Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesinde ve sitemizde paylaşılacaktır.

Fiziki yeterlilik sınavı detayları;

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur" kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar. Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

Bir önceki dönem fiziki yeterlilik parkurunda neler vardı;

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.

Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, fiziki yeterlilik sınavı komisyonu ve sınava katılan aday tarafından görülebilecek nitelikteki dijital fotoselli süreölçer ile yapılacaktır. Dijital fotosel cihazının başlama ve bitiş kısmındaki fotoseller arasındaki mesafe en az (3) üç metre genişlikte olacaktır.

Yapılacak hareketlerle ilgili olarak;

Öncelikle adaylara gruplar halinde fiziki yeterlilik parkuru tanıtılacaktır. Adaylara parkuru tanıtım esnasında veya sınav esnasında oluşabilecek herhangi bir sakatlık durumunda fiziki yeterlilik sınav komisyonu sorumlu değildir.

Daha sonra komisyonca ismi okunan aday komisyona kimliğini vererek kendini tanıttıktan sonra parkurun başlama noktasına gelip ve kameraya doğru dönüp kendisini bir kez daha tanıtarak parkura doğru döner.

Aday “BAŞLA” komutu ile başlama çizgisini geçtiği anda süresi başlayacaktır.

Kısaca Etaplar;

Sıçrama Tahtası etabı, Lastik içerisinden geçme etabı, Ağırlık taşıma etabı, Sağlık topuna dokuna etabı, Takla atma etabı, Slalom koşu etabı, Engel etabı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum