POMEM Boy ve Yaş Şartı İçin Bakan Soylu Açık Kapı Bırakmadı

POMEM Boy ve Yaş Şartı İçin Bakan Soylu Açık Kapı Bırakmadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya POMEM alımlarında boy ve yaş şartının esnetilmesi sorusunu mümkün değil şeklinde yanıtladı.

POMEM Sonuçları 15 Güne Açıklanır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir TV kanalının canlı yayınına katılarak soruları yanıtladı. Korona tedbirleri kapsamında halkın hareketliliğini azaltmak amacıyla 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildiğini belirtti.

Diğer bir önemli başlık ise İstanbul’da yapılacak olan 2 pandemi hastanesinin 45 gün sonra açılması oldu. Bu durumun 45 gün sonra virüs hareketliliğinin artacağı anlamına gelip gelmediği soruldu. Bakan soylu bir belirsizlik söz konusu olduğunu ve virüsünün ikinci ya da üçüncü fazı olursa hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi. Bu nedenle en çok vaka olan İstanbul’da önlem almak gerektiğini söyledi.

Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusuna ise son aşamaya gelindiği ve 15 gün içinde açıklanacağı şeklinde yanıtladı.

Herhangi Bir Esneklik Söz Konusu Değil

POMEM’e girmek isteyen bazı adaylar boy ya da yaş şartına takıldığı için adalar bir süredir esneklik istiyordu. En azından yaş şartının 30’dan 32’ye çıkarılması isteniyordu. Bakan Soylu, bu sorular üzerine bu isteklerin mümkün olmadığını açıkladı.

Yani POMEM alımları için önümüzdeki süreçte yayınlanacak ilanlarda aranan boy ve yaş şartları şu ana kadarki alımlarda olduğu gibi devam edecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum