Sağlık Bakanlığı 1.356 İşçi Personel Alımı Belgeleri Yayımlandı! Atama Süreci

Sağlık Bakanlığı 1.356 İşçi Personel Alımı Belgeleri Yayımlandı! Atama Süreci

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2022 yılı daimi bin 356 kamu işçisi alımı kapsamında başvuru atama ilanı yayımlandı. Sağlık atamasına dair süreci, şartları ve tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte detaylar.

Sağlık Bakanlığı, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde kura usulü ile atanmaya hak kazanan 1356 sürekli işçi engelli alımı göreve başlama işlemleri başladı. İşte sürece dair tüm detaylar ve gerekli belgeler.

Sağlık Bakanlığı işçi alımı atama başvuru tarihleri

Sağlık Bakanlığı bünyesinde sürekli işçi statüsünde yerleşenlerin göreve başlama başvuruları 12-23 Eylül 2022 tarihleri arasında atamaya esas belgeleri ile birlikte yerleşmeye hak kazandıkları İl Sağlık Müdürlüklerince alınacaktır. Kura neticesinde asil olarak atanmaya hak kazananlar haberimizin devamında istenilen belgelerle birlikte İl Sağlık Müdürlüklerine şahsen başvuru yapacak olup, posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Atama başvuru ve değerlendirme süreci

Bakanlık bünyesinde atama başvurularının alınmasından sonra atanmaya esas belgelerinin incelenmesi ve değerlendirilmesi işlemleri; 26 Eylül 2022-10 Ekim 2022 tarihleri arasında komisyonlar tarafından yapılacak ve sonuçlandırılacak. İşte atama belgeleri:

Kamu işçi alımı atama başvuru belgeleri

Açıktan İşçi Pozisyonu Atama Başvuru Formu,

Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci Maddesinin 7 nci fıkrası gereğince, atamaya esas teşkil etmek üzere, görev yapmasına engel olabilecek akıl ve ruh hastalığı bulunmadığına dair sağlık raporu,

Adli Sicil/Arşiv Kaydı Belgesi,

Mal Bildirimi Formu,

Öğrenim Belgesinin aslı veya Noter onaylı sureti,

İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin 1 inci fıkrasında belirtilen öncelikli durumunu belirtir belge,

Adaylar, engellilik durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri gerekmektedir.

Adaylardan engellilik durumunu belirtir ve işçi olarak çalışmasına engel bir durumun olmadığına dair sağlık kurulu raporuyla belgelendirmeleri gerekir. Diğer tüm detaylara aşağıdaki duyuru bağlantısından ayrıca erişim sağlayabilirsiniz.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum