Sağlık Personel Alımında Bunu Yapmazsanız Geçersiz Olacak! Ücret Ödeme Detayı

Sağlık Personel Alımında Bunu Yapmazsanız Geçersiz Olacak! Ücret Ödeme Detayı

Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 memur, personel, sağlık personeli alımı başvuruları alınıyor. ÖSYM’de 31 bin 183 sağlık personeli ve sözleşmeli personel alımları devam ediyor. KPSS tercih ve sonrasında ödemeye dikkat.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS 2022/11 tercihleri 31 bin 183 kadro için devam ediyor. Adayların DİKKAT etmesi gereken tüm hususları BAŞVURU ve ÖDEME işlemlerine dair önemli detayları bu yazımızda hazırladık. KPSS 2022/11 tercihlerinizin İPTAL olmaması için bu yazımızı mutlaka inceleyiniz. KPSS tercihlerinizi yaparken mutlaka bilinmesi ve kontrol edilmesi gereken tüm detayları hemen bu haberimizden bütün ayrıntılarıyla inceleyebilirsiniz.

31 Bin 183 sağlık personeli - sözleşmeli personel alımı kontenjanları

30.000 sağlık personeli alımı kapsamında lise mezunu 1.605, önlisans mezunu 20.582 ve lisans mezunu 7.813 sağlık personeli kadrosu var. Ayrıca 1.183 sözleşmeli personel alımı kapsamında lise mezunu 483, lisans mezunu 700 kadro var. İşte başvurularda dikkat edilmesi gereken tüm hususlar.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu yaparken şartlar ve niteliklere dikkat

Aranan niteliklere dikkat: Adaylar KPSS tercihlerini yaparken sözleşmeli tüm pozisyonlar için “Aranan Nitelikler”i gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeleri ve adayın kendisine uyup uymadığını belirlemesi son derece önemlidir.

Tercihlerden önce dikkat: Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan veya program bilgisi mezun olunan alan veya program tablolarından kontrol edilmesi gerekiyor. Aday, bir sözleşmeli pozisyon için mezun olunan program veya alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Kılavuzda yer alan “Açıklamalar ve Uyarılar” ile “Başvuru Genel ve Özel Şartları” bölümlerinin aday tarafından dikkatlice gözden geçirilmesi önemli!

KPSS tercih değişiklikleri sadece başvuru süreci içerisinde

Adaylar KPSS 2022/11 tercihlerini yaptıktan sonra tercih süresi bitene kadar “5 Aralık 2022 - 23.59” sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Bu tarihten sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.

Sağlık personeli - sözleşmeli personel alımı 30 tercih hakkı

Adaylar tercih yapmak istediği sözleşmeli pozisyonları belirlemesi ve 30’u geçmemek üzere istek sırasına göre yazması gerekiyor. Bu sıralamada sözleşmeli pozisyonun adaya uygunluğu ve adayın bunlara vereceği öncelikler son derece önemlidir.

Memur alımı tercih işlemi bittikten sonra son kontrol

“ADAY İŞLEMLERİ” alanına T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra buradaki açıklamalar doğrultusunda işlemleri yapacaklardır. Tercih listenizdeki sözleşmeli pozisyonların kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazılması gerekiyor. Doğruluğundan emin olununca da yapılan işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırmak gerekiyor.

Ayrıca tercihler ÖSYM’ye ulaştığından emin olunması için ekranda “Tercihleriniz ……….. tarihinde ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesinin görülmesi gerekiyor. Bu aşamada “Yazdır” alanına tıklayarak bir çıktı alınması ve bu çıktının saklanması gerekiyor.

KPSS 2022/11 ödeme işlemlerine dikkat

Tercihler 5 Aralık'ta, ödeme işlemleri ise en son 6 Aralık 2022 tarihinde sona erecek. Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı veya banka kartı ile yerleştirme ücretini 30 TL yatıracaklardır. Bankadan yapılacak ödeme işlemi ise 6 Aralık mesai saati sonuna kadar yapabileceklerdir. ÖSYM’de ise 23.59’a kadar yapılması gerekiyor.

Tercih yapılsa da işlem İPTAL olabilir! Adaylar belirtilen bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. Tercih yapsanız da ödeme tamamlanmadıysa bu kapsamda tüm işlemler iptal olmaması için mutlaka başvuru gününden bir gün sonrasına kadar ödemelerin tamamlanması şart!

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum