Sahil Güvenlik Komutanlığı 240 Uzman Erbaş Alımı Başvuruları Başladı; Tıkla Başvur

Sahil Güvenlik Komutanlığı 240 Uzman Erbaş Alımı Başvuruları Başladı; Tıkla Başvur

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 2019 yılı 3. dönem 240 uzman erbaş alımı için ilan yayınlandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı başvuru ekranı açılarak başvurular başladı. Tıkla başvur.

Sahil Güvenlik Komutanlığı 240 Başvuruları Başladı; Uzman erbaş alımı için tıkla başvur.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayınlanan ilanda uzman erbaş alımı için başvuru şartları da belirlendi. En az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecektir. TC vatandaşı olan, 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle 27 yaşını bitirmeyen yani 1 Ocak 1992 ve sonrası doğan, askerliğini yapmış ya da yapmakta olan kişiler başvuru yapabilir. Askerliğini yapmış olan adayların terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla zaman geçmemiş olmalıdır. Yani 19 Eylül 2014 ve sonrasında askerden terhis olanlar başvuru yapabilecektir. 

Halen askerde iken başvuru yapanlar için askerlik yaptığı birlikten uzman erbaş olur şeklinde nitelik belgesi almalıdır.

Sözleşmeli erbaş ve erler uzman erbaş olmak için başvuru yapabilecektir. Bu kişiler için 1 Ocak 1990 sonrası doğmak şartı aranır. Başvuru tarihi itibariyle 3 yıllık sözleşme sürecinin dolması aranır. Başvuru tarihinde sözleşme süresi dolmuş ya da sözleşme yenilemeden ayrılmış olanlar için 1 Ocak 1992 ve sonrası doğmuş olma şartı aranacaktır.

Başvuru Usulü; Başvurular 19 Eylül 2019 tarihinde başlamış olup son başvuru tarihi ise 30 Eylül olarak açıklandı. Başvuruların başlaması ile elektronik ortamda başvurular alınacaktır. e-devlet üzerinden başvurular alınacaktır. Şahsen ya da posta ile başvuru kabul edilmeyecektir. Adayların başvuru yapabileceği 5 farklı pozisyon vardır. Yalnızca bir pozisyon için alım yapılacaktır.

Başvurular 19 Eylül 2019 saat 14:00’te başlamış olup 30 Eylül 2019 tarihi saat 11.00’da sona erecektir. Başvuru başlama ve bitiş saatleri farklı olduğu için adaylar süreye dikkat etmelidir.

90 motorcu, 30 ikmal (aşçı), 80 şoför, 20 kurbağa adam ve dalıcı belgeli 20 kurbağa adam alımı yapılacaktır.

Toplamda 240 personel alımı yapılmaktadır. Şoför pozisyonu hariç diğer tüm pozisyonlarda yüzme testi yapılacaktır. Kurbağa adamlar için test çeşitli aşamalardan oluşacaktır.

Başvurusu kabul edilip sınava alınacak olan adaylar 14 Ekim tarihinden sonra ilan edilecektir. Yazılı sınav, sağlık kontrolü, uygulama sınavı ve mülakat sonrası alınacak olan adaylar belli olacaktır.

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı başvurusu için tıklayın.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.