Sahil Güvenlik Komutanlığı En Az Lise Mezun 175 Uzman Erbaş Alımı

Sahil Güvenlik Komutanlığı En Az Lise Mezun 175 Uzman Erbaş Alımı

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 175 uzman erbaş alımı için ilana çıkıldı. Adaylar en az lise mezunu olması isteniyor. Uzman erbaş alımı hakkındaki tüm detaylar haber içerisinde sunulmuştur.

Başvuruları 3 Mart’ta başlayacak ve 13 Mart’ta sona erecektir. Başvurular Sahil Güvenlik Komutanlığı üzerinden elektronik olarak yapılacaktır. E –devlet yoluyla başvuru yapılacaktır. Başvuru yapacak adaylar için başvuru kılavuzu yayımlanmıştır. Adaylar bu kılavuzu inceledikten sonra başvuru yapmalıdır. Alım sürecine ilişkin bilgilendirmeler Sahil Güvenlik Komutanlığı web adresinden yapılacaktır.

En az lise mezunu olan, 27 yaşını bitirmemiş, askerliğini yapmış, ve askerlik tarihinden 5 yıl geçmemiş adaylar başvuru yapabilecektir. Halen askerlik yapmakta olan adaylar da başvuru yapabilecektir. Adayların memur olmaya engel hali olmamalıdır.

Alım Yapılacak Pozisyonlar

İlan kapsamında 60 motorcu, 15 elektrikçi, 40 topçu, 30 serdümen, 30 kaplumbağa adam alanlarına alım yapılacaktır. Her bir pozisyon için ayrı ayrı başvuru şartları ilan edilmiştir. Adayların tamamı denizcilik alanında çalışacağı için yüzme testinden geçeceklerdir.

Başvuracak adaylar askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde başvuru yapacakları pozisyonda yapmış olmalıdır. Örneğin serdümen olarak başvuracak aday askerliğini serdümen olarak yapmalıdır.

Adaylar en az 1 dakika su üzerinde durabilmeli ve 25 metre yüzebilmelidir. Su üzerinde 2 dakika sabit durabilme, en az 50 metre kurbağalama yüzme, su altında 20 metre ilerleyebilme gibi testlerden geçecektir.

Başvurusu kabul edilen adaylar 20 Mart’tan sonra ilan edilecektir.

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı kılavuzu detaylandırıldı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum