Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı 2016

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı 2016

15 Şubat 2016 Tarihinde SGK Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Personel Alımı İçin İlan Yayınladı. Başvurular 22 – 26 Şubat 2016 Tarihinde Yapılacak. KPSS Şartı Yok En Az Lise Mezunu Olmak Şart.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Tarafından 15 Şubat 2016 tarihinde personel alım ilanı yayınlandı. Binlerce kişinin beklediği ilanda Uzman erbaş alımı yapılacağı bildirildi. Başvurular internet ortamından 22 Şubat 2016 tarihinde başlayacak, 26 Şubat 2016 tarihinde sona erecektir.

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı için şartlar şöyle belirlendi. T.C. vatandaşı ve erkek olmak (kadın adaylar başvuramayacak), En az lise veya dengi okul mezunu olmak, 01 Ocak 1991 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir, Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak. Halen askerlik görevini yapmakta iken başvuran adaylar için, son başvuru tarihi itibarı ile terhislerine 6 (altı) ay ve daha az süre kalmak (en geç 26 Ağustos 2016 tarihinde terhis belgesini almış olmak) şart. Ayrıca terhis olanlar için 22 Şubat 2013 tarihi ve sonrasında terhis olanlar başvuru yapabilecek.

Topçu alımı için: Topçu, Nişancı, Yardımcısı, Havancı, Tankçı, Roketatar Nişancısı Yardımcısı, Bombaatar Nişancısı Yardımcısı, Tow Nişancısı Yardımcısı, Makineli Tüfek Nişancısı Yardımcısı, Torpidocu, Cephaneci, RPG-7 Roket Atar Nişancısı Yardımcısı sınıf ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

Motorcu alımı için: Motorcu, Bakımcı (Motor), Motorbot İşletmeni, Ulaştırma Makinist, Kademeci sınıf branş ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak veya, Meslek Liselerinin; Endüstriyel Kalıp, Endüstriyel Otomasyon, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi (Mekanik Makine), Hidrolik ve Pnömatik, Hidrolik ve Pnömatik Teknolojisi, İş Makineleri Bakım ve Onarımı, Makine, Makine Bakım Onarımcılığı, Motor, Motor(Benzinli), Motor(Dizel), Mekanikçi veya Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcılığı, Otomotiv Elektromekanik, İş Makinesi Operatörlüğü, Makine Teknolojisi, Mekatronik, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Denizcilik Makine Zabitliği bölümünden mezun olmak. Veya Meslek Yüksekokullarının; Gemi Makineleri, Otobüs Tamir ve Bakım, Otomotiv Endüstrisi, Otomotiv, Motor, Gemi Makineleri İşletme Bölümü, Makine, Makine-Resim-Konstrüksiyon veya Otomotiv Teknolojisi, Endüstriyel Kalıpçılık bölümü mezunu olmak. Veya Fakültelerin; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği veya Otomotiv Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

Serdümen alımı için: Sahil Güvenlik Komutanlığının “Serdümen” veya “Vardabandra” sınıfında yapmış yapıyor olmak veya,  Meslek Liselerinin; Gemi Yönetimi ve Güverte, Denizcilik (Gemi Yönetimi), Denizcilik (Yat Kaptanlığı), Denizcilik (Balıkçı Gemisi Kaptanlığı), Yat Kaptanlığı veya Meslek Yüksekokullarının; Deniz Ulaştırma ve İşletme veya Fakültelerin Deniz Ulaştırma ve İşletme  Mühendisliği bölümü mezunu olmak veya, Balıkçı gemileri yat kullanmış olmak ve bunu belgelemek.

İkmal alımı için: İkmal işleri ile ilgili sınıf, branş, ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak veya, Aşçılık Meslek Lisesi veya Aşçılık Meslek Yüksekokulu mezunu olmak veya, İkmal işleri ile ilgili kurs sertifika bonservis, ustalık, kalfalık, çıraklık veya bu belgelere denk bir belge sahibi olmak belgelerinden en az birine sahip olmak.

Kurbağa alımı için: Askerlik hizmetini DKK Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığında Kurbağaadam sınıfında yapıyor veya yapmış olmak olarak şartlar belirlendi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum