Sayıştay Yüksek Maaşlarla Yeni Memur Alımı Yapacak! KPSS Zorunluluğu Yok

Sayıştay Yüksek Maaşlarla Yeni Memur Alımı Yapacak! KPSS Zorunluluğu Yok

Sayıştay Başkanlığı tarafından çok yüksek maaşlarla olmak üzere kamu personel alımı başvuru ilanı yayımlandı. KPSS zorunluluğu olmadan adaylar başvuru yapabilir? İşte sürece dair tüm detaylar.

T.C. Sayıştay Başkanlığı yeni kamu personel alımı başvuru ilanı yayımlandı. Farklı branşlarda ve çok yüksek maaşlarda kamu memur atamasına kimler başvuru yapabilir? İşte Sayıştay’a Sözleşmeli 8 Bilişim Personeli alımına dair tüm detayların yer aldığı yazımız.

Sayıştay memur alımı genel başvuru şartları

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak gerekiyor. Bu kapsamda T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak gerekiyor. KPSS zorunluluğu yok. Adaylardan KPSS P3 puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS P3 puanı 70 (yetmiş), yabancı dil puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecektir. Özel şartlara ayrıca haberimizin en altındaki başvuru kılavuzundan erişim sağlayabilirsiniz.

Hangi bölüm mezunları başvurabilir?

Başvuru için bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması şartı var.

Ayrıca sadece 2 kat maaş alınacak kadrolara başvuru için diğer fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik mezunları da diğer koşulları taşımak şartı ile başvuru yapabilir.

Kamu personel alımı yapılacak branşlar

1 Kıdemli Bilgi Güvenliği Mimarı, 2 Ağ ve Güvenlik Uzmanı, 1 Kıdemli Sistem Uzmanı, 1 Kıdemli Veri Tabanı Uzmanı, 1 Sistem Uzmanı, 1 Yazılım Geliştirme Uzmanı (Java), 1 İş Zekâsı Uzmanı alımı olmak üzere 8 kadro var.

Memur alımı maaş detayları

Kıdemli Bilgi Güvenliği Mimarı (A Grubu) (1 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 4 Katına Kadar),

Ağ ve Güvenlik Uzmanı (B Grubu) (2 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 3 Katına Kadar),

Kıdemli Sistem Uzmanı (B Grubu) (1 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 3 Katına Kadar),

Sistem Uzmanı (C Grubu) (1 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 Katına Kadar),

Yazılım Geliştirme Uzmanı (Java) (C Grubu) (1 Kişi - Tam Zamanlı - Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 Katına Kadar),

Kıdemli Veri Tabanı Uzmanı (B Grubu) (1 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 3 Katına Kadar),

İş Zekası Uzmanı (C Grubu) (1 Kişi - Tam Zamanlı - Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 Katına Kadar) alımı yapılacak. 1 kat maaş ortalama 16 bin 500 TL’dir. Bu kapsamda bu ilanda yer alan kadrolar için 2,3 ve 4 katına kadar maaş verilecek. 33 Bin TL, 49 bin 500 TL ve 66 Bin TL olmak üzere çok yüksek maaşlar verilecek.

Kamu memur alımı başvuru süreci

Sayıştay Başkanlığı için adaylar grup ve pozisyonlardan sadece bir tanesine başvurabileceklerdir. İlanda belirtilen belgeler eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra, dilekçe ekinde belgelerle birlikte 15 Kasım 2022 tarihinden 30 Kasım 2022 tarihi mesai saati bitimine kadar “T.C. Sayıştay Başkanlığı, İnönü Bulvarı (Eskişehir Yolu) 06520 No:45 Balgat/Çankaya/Ankara” adresine şahsen veya posta ile yapmaları istenmektedir. İşte gerekli başvuru kılavuzu:

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum