Seçimler için kritik gelişme! İstanbul milletvekilliği sayısı düştü

Seçimler için kritik gelişme! İstanbul milletvekilliği sayısı düştü

Yaşanan son mevzuat değişiklikleri ve gelişmeleri akabinde seçimlerde belirlenecek olan milletvekilleri sayılarının nispi nüfusa oranı ile elde edilecek sayıdan dolayı; İstanbul’un milletvekili çıkartma sayısından düşüş yaşandı.

Ülke genelinde zamanında seçim ile eken seçim arasında kamuoyu yoklamaları yapılmaya devam edilirken; siyasiler herhangi bir karar üzere yapılabilecek olan seçimler için her ihtimali göz önünde bulundurarak genel kurullarını ve çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yaşanan son gelişmelerin akabinde bölge ve şehir bazında nispi oran üzerinden hesaplamaların önem kazandığı beyan bilinirken; her bir milletvekilinin karar mercii alanında önemli bir yere sahip olduğu ve bu sebeple şehirlerin çıkartabilecekleri milletvekili sayısının son derece önem kazandığı üzerinden yazılı basın üzerinden bilgilendirmeler yapılıyor.

TÜİK Açıklaması!

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalara Yüksek Seçim Kurulu bilgilendirmeleri de eklenirken; konu ile ilgili olarak kritik bir bilgi paylaşımı yapıldı. 31 Aralık 2020 tarihli verilerin esas alındığı süreç dahilinde tespit edilen bilgilere göre bazı illerde nüfus ve TBMM vekalet oranı üzerinden değişiklikler yaşandı.

İstanbul’un Vekil Sayısı Düştü

İstanbul’un vekil sayısında düşüş meydana gelirken; son seçimlerde TBMM’ye 98 vekil kazandıran İstanbul’dan ilerleyen seçimde 97 vekil çıkartılacağı açıklandı.

O İllerin Vekil Sayısı Arttı!

Nüfus oranlarının güncellenmesi ile elde edilen verilere göre; 2020 yılı son araştırmaları sonucunda bazı şehirlerin de vekil sayılarında artış yaşandı. Mersin ilinde çıkartılacak vekil sayısı 12’den 13’e yükselirken; Tunceli şehri de 1’den 2 milletvekili sayısına erişti.

İstanbul gibi bir kişilik milletvekili kaybı yaşayan bir diğer ise Bayburt oldu. Resmi Gazete verilerine göre hazırlanan ve aşağıda ilan edilen listeden; şehirlerin ve şehirlere ait güncel milletvekili sayılarına erişebilirsiniz

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum