Sekiz Şehirde Daha Ormanlara ve Piknik Alanlarına Giriş Yasaklandı

Sekiz Şehirde Daha Ormanlara ve Piknik Alanlarına Giriş Yasaklandı

Hava sıcaklıklarındaki artışın süreceği ve orman yangınlarıyla mücadele konusunda gerekli kısıtlamalar valilikler tarafından alınmaya devam ediyor. İşte yeni yasaklama getirilen sekiz şehrin tam listesi ve yasak tarihleri.

Yurdun bazı bölgelerinde ormanlık alanlar ve piknik alanlarına Valilikler tarafından bazı şehirlerde ormanlara ve piknik alanlarına girişlerde kısıtlama getirildi. ÇORUM, KIRŞEHİR, BURSA, ADIYAMAN, BİLECİK, SİİRT, ELAZIĞ ve KARS illerinde yasaklamalara dair tüm detaylar şu şekildedir:

ÇORUM’DA YASAKLAMA

30 Ağustos'a kadar ormanlara girişlerin yasaklandı. Ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver, ateş yakmak, ateşli piknik yapmak, gezmek, motorlu taşıt kullanmak ve kamp yapmak yasaktır.

KIRŞEHİR’DE YAPILAN YASAKLAMA

Kırşehir'de, ormanlık alanlara ve ağaçlandırma sahalarına girişlerin 31 Ağustos'a kadar yasaklandığı bildirildi. Kırşehir İli Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonunun 2-31 Ağustos tarihleri arasında ormanlık alanlara girişle ilgili karar aldığı belirtildi.

BURSA’DA YAPILAN YASAKLAMA

Bursa'da piknik ve mesire yerleri ile Uludağ Milli Parkı sınırları içindeki tüm alanlarda 1 Eylül'e kadar ateş yakılmasına izin verilmeyecek. Uludağ Milli Parkı sınırları içindeki tüm alanlarda 1 Eylül'e kadar mangal, semaver, kamp ateşi ve kontrollü ateş yakmak yasaklandı.

ADIYAMAN’DA YAPILAN YASAKLAMA

Valilik kentte oluşan meteorolojik şartlar dikkate alınarak ormana giriş çıkışların kontrol altına alınması ihtiyacının doğduğu belirtildi. Piknik ve mesire yerleri dışında ormanlara giriş çıkışların ikinci bir emre kadar yasaklandı.

BİLECİK’TE YAPILAN YASAKLAMA

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunda, ilde çıkabilecek orman yangınlarıyla mücadelede ormanlık alanlarda 1 Eylül'e kadar yetkililer haricinde, yerleşik köy halkı olmak üzere halkın gezi amaçlı ormana giriş ve çıkışları ile orman içi yollarda ATV, UTV ve motosiklet gibi araçların sportif amaçlı her türlü faaliyetlerin yanı sıra çadırlı, çadırsız kampların yasaklanmasına karar verildi.

SİİRT’TE YAPILAN YASAKLAMA

Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında kentte oluşan meteoroloji şartları dikkate alınarak, ormana giriş ve çıkışların kontrol altına alınması ihtiyacı doğduğu belirtildi. Alınan kararlara göre, piknik ve mesire yerleri dışında ormana giriş ve çıkışların ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.

ELAZIĞ’DA YAPILAN YASAKLAMA

Elazığ Valiliği de 30 Eylül'e kadar kentteki ormanlık alanlara girişlerin yasakladı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava tahmini kapsamında bölgede mevsimsel sıcaklık değerlerinin artacağı ve bu nedenle kentte orman yangınlarının çıkabileceği değerlendirdi ve gerekli tedbirler alındı. Elazığ sınırlarındaki tüm ormanlık alanlara 30 Eylül'e kadar yetkililer haricinde girişe izin verilmeyeceği ifade edildi.

KARS’DA YAPILAN YASAKLAMA

Yangın tehlikesi nedeniyle 1-31 Ağustos 2021 tarihlerinde ormana giriş çıkışların yasaklandığı, özellikle tatil günlerinde yeterince orman muhafaza memuru görevlendirilerek devriye gezmeleri, lüzum görülmesi ve talep edilmesi halinde jandarmadan bu konuda yardım istenmesi, ormanların izin verilen bölümleri hariç herhangi bir yerinde piknik yapılması önlenecektir denildi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.