Sendikalar Beklenti 20 Bin Değil 50 Bin Atamadır

Sendikalar Beklenti 20 Bin Değil 50 Bin Atamadır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk Sendikanın geçtiğimiz yıl yaptığı araştırmasına göre, Türkiye'de ücretli öğretmen sayısı 73 ilde 70 bin 293'tür. Hal böyle olunca 20 bin atama ne yazık ki ihtiyacın çok altındadır. 20 bin değil 50 bin beklemekteyiz.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sendikanın geçen yıl yaptığı araştırmaya göre Türkiye'de 73 ilde 70 bin 293 ücretli öğretmen olduğunu belirterek Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın 20 bin olarak açıkladığı atanacak öğretmen sayısının ihtiyacın çok gerisinde kaldığını ve beklentilerinin 50 bin atama olduğunu kaydetti.

Koncuk yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'ın gelecek hafta 20 bin öğretmen alımı için duyuru yapılacağını ifade ettiğini anımsatarak öğretmen ataması yapılmasının sendikalarının en öncelikli taleplerinden biri olduğunu vurguladı. Bu taleplerinin karşılanması eğitimde ihtiyacın giderilmesi için çalışmalarında devam etmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Yılmaz'ın duyurusunun öğretmen açığının azaltılması bakımından önemli atama bekleyen öğretmenler için de sevindirici olduğunu belirten Koncuk, şunları kaydetti. Sendika olarak atama sayısını yetersiz buluyoruz, Zira Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz daha dün yaptığı açıklamada net öğretmen ihtiyacının 98 bin 537 olduğunu ifade etmiştir. Üstelik ülkemizde öğretmen açığı ücretli öğretmenler eliyle giderilmektedir. Sendikamızın geçtiğimiz yıl yaptığı araştırmasına göre Türkiye'de ücretli öğretmen sayısı 73 ilde 70 bin 293'tür. Hal böyle olunca 20 bin atama ne yazık ki ihtiyacın çok gerisindedir. Sendika olarak beklentimiz 20 bin değil 50 bin atamadır. 2017 yılının sonuna kadar da Bakanlık tarafından ilan edilen resmi öğretmen açığının tamamen giderilmesi talebimizdir.

Mülakat Uygulamasının Şeffaflıktan uzak yöntemden ivedilikle vazgeçmek gerektiğini belirtti ve atanacak öğretmenlerin statülerinin kadrolu olmasının ve atamaların mülakatsız sadece KPSS puan üstünlüğüne göre yapılmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli ve mülakatlı öğretmen alımını getirmiş bu süreçte ciddi haksızlıklar yaşanmıştır. KPSS'de yüksek puan alan bazı adaylara mülakatta düşük puanlar verildiği ya da KPSS'de düşük puan alan bazı adaylara da mülakatta yüksek puanlar verildiği saptanmıştır. Her mülakat komisyonu ayrı ayrı değerlendirmeler yapmış olup dolayısıyla hakkaniyetten uzak, nahoş durumlar yaşanmıştır. Öncelikle mülakat adil olmayan bir yöntemdir. Mülakat denilince akla torpil, yandaşlık, baskı, hak ve hukuktan uzak tavırlar akla gelmektedir. Dolayısıyla bu şeffaflıktan uzak yöntemden Milli Eğitim Bakanlığı ivedilikle mülakat uygulamasından vazgeçmelidir.

Kaynak:www.KamuPersoneliAlimi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.