İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı 6. Kez Kapılarını Açtı

İŞKUR İş arayanlar ve işverenleri buluşturan İSKİF 2017 6.kez düzenleniyor. İl Müdürü Yunus Yelmen “Başarımız %90’dan Fazla”...

Yine ilginin büyük olduğu fuarda İŞKUR İstanbul İl Müdürü Yunus Yelmen 2017 yılında 676 bin kişinin 226 binini işe yerleştirdiklerini söyledi. 

İstanbul Valiliği ve İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün de katıldığı fuarda birçok sanayi ve ticaret odası da yer aldı. 250 firmanın katıldığı İSKİF 2017 “işte doğru adres” sloganıyla dikkat çekti. 

250 seçkin firmanın katıldığı fuarda işsizler, üniversite mezunları ve işverenler bir araya geldi. Firmaların stantlarını ziyaret eden işsizler, daha kolay etkileşime geçti. 

“Başarımız %90’dan Fazla”

Fuara katılan iş bulmakla birlikte mesleki eğitim kurslarından da yararlanabileceklerini öğrendi. Yelmen, CV nasıl doldurulur, iş görüşmesinde neler yapılır gibi konularla ilgili işsizleri eğittiklerini belirtirken, hedeflerinin işsizliği tek rakamlı hanelere düşürmek olduğunu da belirtti. 

5 bin 500 kişiyi meslekli eğitim kurslarından yararlandırdıklarını belirten Yelmen, sadece iş arayanların değil iş kurmak isteyenlerin de fuarı ziyaret ettiklerini belirtti. Fuardaki başarılarının %90’ın üzerinde olduğunu ifade eden Yelmen, birçok gencin tecrübesizlikten yakındığını ve bunun için de gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. 

17-18 Kasım’da Devam Edecek

17-18 Kasım arasında İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı şeklinde devam edecek olan organizasyonda katılan kişi sayısının on binleri bulacağı düşünülüyor. Çünkü lise ve üniversite öğrencileri de staj yapacakları işletmeleri seçmek için fuara geliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İşkur İş İlanları Haberleri

BOTAŞ Ön Lisans ve Lisans 121 Kamu İşçi Alımı Başvuruları
Kavaklıdere Belediyesi Okuryazar Üst Yaş Şartsız 12 İşçi Alımı
Osmangazi Belediyesi Eğitim-İkamet-Üst Yaş Yok Kadrolu 10 İşçi Alımı
Kaş Belediyesi 6 Unvan İkamet Yok 67 Kasiyer-Cankurtaran-Bekçi Alımı
KGM En Az İlköğretim 3000 İşçi Alımı! 55 Branş Başvuru Ekranı