Son Dakika Bakan Açıkladı! İhtiyaç Olan Branşlarda Atama Yapılacak (60.000 Kadro)

Son Dakika Bakan Açıkladı! İhtiyaç Olan Branşlarda Atama Yapılacak (60.000 Kadro)

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Son Dakika açıklamasında öğretmen atamaları ile ilgili olarak ihtiyaç olan tüm branşlarda atama yapılacağını belirtti. İşte Bakan Özer’in personel alımlarına dair açıklamaları.

2023 yılı ilk ataması için Bakan'dan son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğretmen alımları ile ilgili konuştu. 2023 yılı için yeni atama ne kadar olacak? Detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

İhtiyaç olan branşlarda atama yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamada ihtiyaç olan alanlarda öğretmen alımı yapılacağı belirtildi. 2023 yılı Şubat ayı sonuna kalmadan 2. dönem başı itibarıyla atama süreçlerinin ve ilanın yayımlanması bekleniyor

MEB Bakanı atama açıklaması

Bakan Özer özellikle yaptığı açıklamada 2023 yılı itibarıyla bu yıl için de ihtiyaç duyulan alanlarda atamanın mutlaka yapılacağını. Branşlar bazında kontenjan dağılımına göre de ihtiyaç duyulan alanlara göre yapılacağını belirtti. Bakan Özer çalışmalar tamamlandıktan sonra da paylaşılacağını sözlerine ekledi. Bu kapsamda 2023 yılı için yeni öğretmen atamasında ihtiyaçlar belirlenecek hangi alanlarda ne kadar ihtiyaç varsa oraya ağırlık verileceği belirtildi.

100.000 atama bekleniyor

Resmi rakamlarla 100 bin sayılarını aşan öğretmen ihtiyacı için ücretli öğretmenlik sistemi ile geçici istihdam sağlanıyor. Ancak gerek sendikalar gerekse 500 bini aşan atama bekleyen öğretmenler ilk atamada en az 100 bin kadro bekliyor. 60 bin rakamları teleffuz edilse de adayların talepleri 100 bin atama. Adayların en büyük beklentisi Cumhuriyetimizin 100. yılında 100.000 ÖĞRETMEN ATAMASI.
 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum