Son Dakika Başkan Erdoğan Açıkladı! 3 Milyar 718 Milyon Destek

Son Dakika Başkan Erdoğan Açıkladı! 3 Milyar 718 Milyon Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında esnafa kira desteğine dair tüm detayları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Aralık 2020 tarihi itibarıyla son kabine toplantısında daha önce ilave tedbirleri milletimizle paylaştık açıklamasında bulundu. Bugün de alınan sonuçların değerlendirdiğini belirtti. Uygulanan tedbirlerin olumlu etkilerini görülmeye başlandı. Bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak hepimiz için milli bir görevdir açıklamasında bulunan Erdoğan müjdeyi de verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Açıkladı

Erdoğan bazı müjdeleri milletimizle paylaşmak istiyorum açıklamasında bulundu ve önemli destekleri madde madde açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 3. bütçesinin küresel saldın ve ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde hazırladık. Son 10 yıldır olduğu gibi yeni dönemde de en büyük yol göstericimiz 2023 hedeflerimizdir denildi. Her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olunduğu ifade edildi. Ekonominin güçlü ve kırılgan yönlerinin gayet iyi bilindiği belirtildi. Kırılganlıkların üzerine gidiyor ve tedbirleri alıyoruz.

Aylık 1000 TL 1 milyon 239 Bin Kişiye Verilecek

Kiralarda Stopaj İndirimi 1 Haziran'a kadar uzadı. Yıl sonuna kadar % 20'den %10'a indirdiğimiz stopaj oranı 1 Haziran 2021 yılına kadar uzadı.

%18'den %8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetindeki KDV oranını, 1 Haziran'a kadar uygulamaya devam edeceğiz.

Ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık bir desteği esnafımızın hizmetine sunmuş bulunuyoruz.

3 Ay Süreyle 500 ile 750 TL Kira Desteği

İş yeri kira olan esnafımıza yine 3 ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız açıklamasında bulunuldu.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum