Son Dakika; KYK Vergi ve Cezalar Silinmeyecek, Yapılandırılacak

Son Dakika; KYK Vergi ve Cezalar Silinmeyecek, Yapılandırılacak

Son Dakika tüm vatandaşları ilgilendiriyor. Vergi, trafik para cezası, idari para cezaları, çiftçi borçları, emlak vergisi ve KYK gibi tüm borçlar silinmeyecek yapılandırılacak.

Son dakika yeni istihdam paketinde borçların yapılandırması yer alacak. Özellikle öğrencilerin beklediği KYK borcu silinmeyecek olup yapılandırmaya izin verilecek. Vergi, trafik cezası, çiftçi, idari para cezası, KYK borcu ve emlak vergileri başta olmak üzere faizlerden indirim yapılarak yapılandırma yapılmasını ön gören yasa teklifi meclise geliyor.

Vergi ile prim borçlarına yapılandırma çalışmalarına KYK borçları da eklendi. Öğrencilerin KYK'dan aldıkları öğrenim kredisi borçları silinmeyecek, yeniden yapılandırılacak. Yeni istihdam paketinin içerisinde yer alacak.

Milyonlarca mezun öğrencinin gözü KYK borçları için verilecek kararda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, pandeminin yaralarını sarmak için bugüne kadarki en kapsamlı yeniden yapılandırma paketi hazırlanıyor. Hükümet, KYK borçları ve çiftçi borçlarıyla ilgili de yeni bir adım atıyor.

Kulislere yansıyan son bilgilere göre öğrenci kredileri ile çiftçi borçları silinmeyecek, yeniden yapılandırma kapsamına alınacak. Bu hafta, İstihdam Paketi'nde eklenecek düzenlemeyle ilgili yapılan toplantılarda kapsam ve detaylar ele alındı.

Emlak vergisinden trafik cezalarına kadar kamu kurumlarına olan hemen hemen tüm borçların ödemesinin kolaylaştırılması, ödemesiz bir dönemle ertelenmesi sonra da uzun vadeli taksitlendirilmesi planlanıyor. Öğrenim kredisi borçlarının da yapılandırma kapsamına alınması bekleniyor.

AK Parti Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 4 milyon kişinin 500 milyar liralık borçlarının yapılandırılacağını bildirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeniden yapılandırma ile ilgili bir çalışma yaptıklarını, düzenlemeyi istihdam paketine eklemeyi düşündüklerini açıklamıştı.

Demiröz ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda, düzenlemenin kapsamı ile ilgili bilgi verdi. Demiröz, “Cumhurbaşkanımızın talimatları ile 4 milyon kişinin 500 milyar liralık vergi ve sigorta borçları, gümrük, trafik, kaçak köprü geçiş cezaları, öğrenci kredi borçları, belediyelere olan çeşitli borçlar ile bazı idari para cezaları yapılandırılacak” dedi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum