Son Dakika! Türk Gemisine baskın 15 Gemici Kaçırıldı

Son Dakika! Türk Gemisine baskın 15 Gemici Kaçırıldı

Son dakika haberi olarak ajanslara yansıyan bilgiye göre, Gine Körfezi açıklarındaki M/V Mozart isimli bir Türk kargo gemisindeki 15 Türk personeli kaçırıldı.

İddiaya göre, Gine Körfezi açıklarındaki M/V Mozart isimli bir Türk kargo gemisindeki 15 Türk personeli kaçırıldı. 

Mürettebat tarafından Cep telefonundan acil çağrıda bulunuldu. 

Gelen bilgiler arasında, mürettebatın Cep telefonundan acil çağrı yapıldığı ve geminin korsanlar tarafından baskın yapılarak kaçırıldığı iddia ediliyor. 

Kargo gemisi korsanlar tarafından baskına uğradı ve 15 gemici kaçırıldı

Atlas Okyanusu'nun Afrika'nın güneybatısında kalan Gine Körfezi’nde bir kargo gemisi hakkında yeni bir haber gündeme geldi. Lagos Limanı’ ndan kalktığı belirtilen M/V Mozart isimli 19 mürettebatlı bir Türk kargo gemisindeki 15 türk personelin kaçırıldığı iddia edildi. 

Mürettebat cep telefonundan Acil Çağrıda Bulundu

Yine iddialara göre geminin başmühendisinin nerede olduğu bilinmezken, geminin 4. kaptanı acil çağrıda bulundu. Kaptanın gemiyi kör bir şekilde götürdüğü ve mühendisin cenazesinin geminin altında olduğu belirtiliyor.  Ayrıca gemideki yağcının karnında şarapnel parçası olduğu kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre, Atlas Okyanusu’nda Sao Tome, Sao Time ve Principe Adaları’nın yaklaşık 100 deniz mili kuzeybatısında deniz haydutları tarafından durdurulan M/V Mozart’ın mürettebatı etkisiz hale getirildi. Boden Denizcilik tarafından işletilen 40 bin DWT’luk konteyner gemisine uzun namlulu silahlarla çıkan deniz haydutları, geminin idaresini ele geçirerek rotasını değiştirdi.

Bu sırada Uluslararası Denizcilik Örgütü Haberleşme sisteminden acil çağrı yapan gemi kaptanı yardım istedi. 

Yardım gecikince kaçırıldılar

Çok açıkta olduğu için (170 km) yardım gecikince geminin 15 mürettebatı deniz haydutları tarafından kaçırıldı. Bu sırada silah kullanan deniz haydutları bir gemiciyi öldürdü. Korsanların Nijerya açıklarında bıraktıkları geminin seyri için 4’üncü kaptan ve iki makineciyi bırakarak uzaklaştıkları öğrenildi.

Mürettebatın kurtarılması için çalışma başlatıldı

Kaçırılan Türk gemi mürettebatının bulunması için uluslararası düzeyde arama çalışmaları başlatıldı. Ağır silahlarla karadan bu kadar uzakta hareket edebilen deniz haydutlarının kendilerini bekleyen bir ana gemiyi kullandığı tahmin ediliyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum