Subaylık Mesleği ve Subay Olma Şartları (Askeri Alımlar)

Subaylık Mesleği ve Subay Olma Şartları (Askeri Alımlar)

Pek çok gencin hayali olan subaylık mesleği ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruları sizin için yanıtladık. Subay Kimdir? Ne İş Yapar?

TSK’ da çalışarak ülkesine hizmet etmek pek çok gencin hayalidir. Bunun en çok tercih edilen yollarından birisi de subay olmaktır. Subay olmak için birkaç alternatif vardır. Kariyer planı yapan arkadaşlar için subay olma yollarını derledik.

İlk olarak ortaokulu bitiren kişiler askeri lise sınavlarına girerek askeri liselerde eğitim alabilirler. Sonrasında harp akademisine devam ederek subay olarak mezun olurlar. Lise mezunu olan kişiler ise harp okullarına girerek bu mesleğe atılabilirler. Üniversite mezunu olan kişiler ise MSB tarafından açılan subay alım ilanlarına başvurabilir.
Subay olmak için TC vatandaşı olmak, 24 yaşından büyük olmamak, aranan sağlık koşullarını sağlamak, sicili temiz olmak, fiziki yeterliliği sağlamak gibi genel şartlar aranır. Lisans mezunları için yaş şartı 28, yüksek lisans mezunları içinse 32 olarak uygulanır. 

Subay Maaşları
Ülkemizde subaylar oldukça zor bir meslek icra ederler. Vardiyalı olarak nöbet usulü çalışırlar. Ancak bazen 24 saate kadar mesai yapmaları gerekebilir. Emri altındaki herkesin sorumluluğunu taşırlar. Yalnızca meslek hayatlarında değil, özel hayatlarında dahi yaşamlarına dikkat etmeleri gerekir. Bu koşullar altında subay maaşı oldukça cüzi sayılabilir. Ortalama bir subay maaşı 10 bin lira kadardır.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.