Taşeron Alımları İçin Nereye Başvurulur

Taşeron Alımları İçin Nereye Başvurulur

Taşeron çalışanı artık her kurumda çok fazla tercih edilir. Önceden daha çok özel sektörlerde taşeron çalışan alımı yapılırken; günümüzde devlet kurum ve kuruluşlarında da taşeron çalışan oldukça yaygındır. Taşeron işçinin çok fazla tercih edilmesinin en

Taşeron çalışanı artık her kurumda çok fazla tercih edilir. Önceden daha çok özel sektörlerde taşeron çalışan alımı yapılırken; günümüzde devlet kurum ve kuruluşlarında da taşeron çalışan oldukça yaygındır.

Taşeron işçinin çok fazla tercih edilmesinin en önemli nedeni kar elde etmek isteyen işletmelerdir. Çünkü taşeron çalışanları hakları kadrolu çalışanlardan çok daha düşüktür. Bu durum iş yeri sahibinin daha ağır şartlar altında işçi çalıştırması anlamına gelir. Bu işten kar elde ettiği için de taşeron çalıştırma çoğu iş yeri için avantaj haline gelir.

Taşeron Nedir?
Taşeron, bir işin bir kısmını işin asıl sahibinden başka birine devretmektir. Taşeron çalışan kişi o kurumda kadro ile çalışmaz. Ancak bir kadrolu çalışanla aynı işi yapar. Sadece o iş süresince orada hizmet verir. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ ın taşeron işçilerin kadroya alınması yönünde çalışma yapıldığını söyledikten sonra 720 bin taşeron işçisi umutlanmıştır. Bu haber üzerine pek çok kişi de taşeron işçi olarak çalışmak istemektedir.

Taşeron Alımları Nasıl Gerçekleşir?
Taşeron alımları için merkezi bir sistem bulunmaz. Her kurum kendi taşeron işçi alımını kendisi gerçekleşir. Bu nedenle taşeron olarak çalışmak isteyenler kurumlara müracaat etmeleri gerekir.

Taşeron işçiler genel olarak temizlik ihtiyacı için hizmet verir. Bu nedenle de pek çok kurum temizlik işçileri için taşeron ihtiyacı vardır. Örneğin okullarda çalışması düşünülen temizlik işçilerinin alımı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir. Okullar Milli Eğitim Bakanlığına istedikleri temizlik işçisi sayısını bildirir. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile görüşerek kaç kişilik kadro ayıracaklarını belirler. Oluşan izin sayılarına göre de ilan belirlenir.

Bu kapsamda kurumlar taşeron hizmeti almak için ihale açar. Açılan ihale şartlarını taşıyıp teklif veren firmalar arasından en düşük teklifi veren kazanır ve taşeronları istihdam etmeye başlar. Kurumlarda daha önceden görev yapan taşeron işçiler ihaleyi kazanan şirket değişse bile genellikle çalışmaya devam eder. Taşeron işçi sayısı arttırılırsa yeni alımlar yapılır. Her bakanlık kendi bünyesindeki taşeron çalışanı bu şekilde belirler.

Taşeron işçi alımı için kişilerin ilgili kurumlar ile irtibata geçerek yeni ihtiyaç halinde çalışmak için istekte bulunmaları gerekir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum