Taşeronlara Müjde Son Dakika Bakan Açıklaması

Taşeronlara Müjde Son Dakika Bakan Açıklaması

Çalışma Bakanı Müjdeyi Verdi Bakan Sarıeroğlu, Düzenlemenin Ne zaman meclise geleceğini açıkladı. İşte belirtilen tarih....

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, ''Taşeron işçisi ile ilgili Düzenleneme 10 gün içerisinde Meclis'e getirilecektir''dedi.

1 Kasım 2015 tarihinden beri kamuda istihdam edilen taşeron işçilerin kadro kanunu düzenlemesi beklenmektedir.

Bu açıklama sonrasında kamuda ihale yoluyla taşeron firmalar aracılığıyla çalıştırılan taşeronlara kadro kanunu 10 gün içerisinde netleşecek.

Taşeronluk 1 Ocak 2018 tarihinde yok.

Taşerona Kadro Geliyor Mu?
Milyonlarca kişi taşerona kadro bekliyor. Peki, taşerona kadro geliyor mu? Detaylar haberimizde..
Son günlerce en çok merak edilen konuların başında taşerona kadro gelmektedir. İnternet üzerinden “Taşerona kadro gelecek mi?”  diye araştıran vatandaşlar bu konu hakkında meydana gelen gelişmeleri yakından takip ediyor.

Taşeronun son durumu ne? “Bütün Gerekenler Yapılacak”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Jülide Sarıeroğlu, 2017 bitmeden önce taşeronda bulunan vatandaşlar ile ilgili yapılan çalışmaların tamamlanıp, bütün gerekenlerin yapılacağını belirtti. Sarıeroğlu’nun görüşleri:
“Taşeronda bulunan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını ve talepleri biliyorum. Göreve geldiğimiz an da çalışmalara başladık. Bu konuyu çok farklı yerlere çekmek isteyenler var ancak Bakanımız grup toplantısı sırasında gereken bütün açıklamayı yaptı. İnşallah 2017 yılı bitmeden vatandaşlarımız ile ilgili bu çalışmayı tamamlayacak ve gereken her şeyi yapacağız”

Kemal Kılıçdaroğlu Konuşacak
18 Kasım Cumartesi günü CHP, “Taşeron İşçilik Çalıştayı”nı düzenleyecek. Yapılacak olan çalışmanın Litai TBB Konuevin’nde saat 10.00’da başlaması planlanıyor. Açılışta sadece Kemal Kılıçdaroğlu değil, aynı zamanda Hak İş Başkanı olan Mahmut Arslan, Türk İş Başkanı olan Ergün Atalay ve Disk Genel Başkanı olan Kani Beko da konuşma yapacak.

Hak İş’in Genel Başkanı olan Mahmut Arslan konu hakkında, “İyi niyetliyiz. Bizim tek derdimiz üzüm yemek. Taşeron gerçeğini oldukça iyi biliyoruz. Taşeron sorunun hangi konular ile muhatap olduğunun farkındayız “ dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum