TÜBİTAK’tan iş kuracaklara 200 Bin TL destek müjdesi

TÜBİTAK’tan iş kuracaklara 200 Bin TL destek müjdesi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yapılan açıklama ve üzerinde devam edilen projelerde yer alan bilgilere göre; Türkiye genelinde iş kuran vatandaşlara 200 bin TL destek verileceği beyan edildi.

2020 yılı dahilinde ekonomik kalkınma paketi bünyesinde birçok yerel ve ulusal işletmenin desteklendiği biliniyor. Özellikle kredili destek paketlerinden faydalanan işletmelerin sayısı iki yüz bin sayısının üzerine çıktı.

Ekonomik Ataklar İçin Üretici Desteklenecek

Son yıllarda dünya genelinde yaşanan ekonomik daralmanın başlıca sebebi olarak teknolojik gelişmelere rağmen, güçlenen bilişim sektöründen kaynaklı olarak kar marjı düşüklüğü sebebi ile somut ürün üretim alanındaki düşüşün etkisinin büyük olduğu ifade ediliyor.

Türkiye genelinde hem küçük ve orta ölçekli üreticiler hem de ulusal ve dünya çapında ürün pazarlaması yapan firmalar desteklenirken; TÜBİTAK tarafından alınan karar ile birlikte hem teknoloji ve bilişim hem de ulusla anlamda katma değer üretiminin yapılmasının mümkün olduğu alanlarda teşvik ve destek paketlerinin sunulacağı beyan edildi.

1512 Tekno Girişim Sermayesi Desteği Programı

Hem yatırımcıların yöneldiği hem de ekip çalışmaları ile ön plana çıkan katma değer üretilebilecek alanların hemen hepsi önemli oranda sermaye karşılığında ekonomik alana katkı sağlayabiliyor. Bu durumu tespit eden TÜBİTAK tarafından 1512 Tekno Girişim Sermayesi Desteği Programı girişimciler için büyük bir önem arz ediyor.

Destek Programı Başvuru Aşamaları

İlk aşama olarak girişimcilerin; 21 farklı şehirde olan ve BİGG ismi ile taleplerin karşılandığı proje destek meslekleri olan alanlardan irtibata geçilmesi gerekmektedir.

Teknoloji tabanlı ve TÜBİTAK’ın misyonuna uygun olan çalışmaların bu aşamada TÜBİTAK’a sunulması gerekmektedir. girişimciler bu aşamada ikna edici bir sonuç alırsa projenin detaylarını ve ekonomik maliyetlerini dosya olarak sunacaktır.

Tematik olarak Akıllı Ulaşım, Enerji ve Temiz Teknolojilerinin de yer aldığı birçok alan dahilinde olmak üzere; Akıllı Üretim Sistemleri (Sanayide Dijital Dönüşüm), İletişim ve Sayısal Dönüşüm, Sağlık ve İyi Yaşam, Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme alanları ile bu sene konular arasında yerini alan turizm teknolojileri dahilinde yapılan çalışmalar dikkate alınacaktır.

Başvuru yapmak isteyen adayların 21 Ekim 15 Aralık 2020 tarihleri arasında BİGG merkezlerine başvuruda bulunmaları gerekmekte olup; TÜBİTAK resmi internet adresinden yayımlanacak olan şehir bilgilerinden başvuru adresleri ve online işlem bilgilerini temin etmek mümkün olacaktır.

Başvurular içi adayların; 1 yıl içerisinde lisans programından mezun olacak öğrenci ile master ve doktora öğrencilerinden olması talep edilmektedir. Programdan en fazla 200 bin TL destek sağlanabilecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.