Vaka Sayıları Korkutan Boyuta Ulaştı! İşte Son Durum

Vaka Sayıları Korkutan Boyuta Ulaştı! İşte Son Durum

Sağlık Bakanlığı 30 Mart tarihli vaka sayılarını açıkladı. Şimdiye kadarki en yüksek vaka sayısına ulaşıldı. Koronavirüs risk haritasının yenilenmesinin ardından bugün de vaka sayılarında ciddi artış dikkati çekti. İşte detaylar.

Sağlık Bakanlığı açıkladı. Salgının boyutu ciddi bir şekilde artışını sürdürüyor. Vaka sayıları 30 Mart 2021 Salı günü itibarıyla rekor sayıya ulaştı. Yatan hasta ve erişkin yoğun bakım sayılarında artış aynı oranlarda olsa da vaka sayıları bugün en yüksek seviyede.

37 Bin Sınırı Aşıldı

30 Mart itibarıyla vaka sayısı 37 bin 303'le yeni bir rekor olarak kaydedildi. Test sayısı 235 bin 298 olurken vefat sayısı 155 olarak açıklandı. İyileşen hasta sayısı 19 bin 925 olurken hasta sayısı bin 376 oldu.

Şimdiye kadar ülkemizde 3 milyon 277 bin 880 vakaya rastlandı. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı ise 21 bin 385 olarak gerçekleşti.

Koronavirüs risk haritası kırmızıya döndü

Sadece Şırnak ilinin rengi mavi olarak düşük risk grubunda yer alırken 58 ilimiz çok yüksek risk grubu ile kırmızı renge döndü. Birçok ilde valilikler yeni tedbirler almaya başlarken tüm illerde hafta sonu yasakları da tekrar geldi.

Dün açıklanan yeni risk haritasının ardından da bugünkü verilerdeki ciddi artış korkuttu. 37 bin 303 vaka ile yeni bir rekor kırılarak maalesef koronavirüs salgınında artışını sürdürdü.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum