Asgari Ücret Zam Teklifi 3100 TL

Asgari ücret görüşmeleri bu hafta itibarıyla başlıyor. 2021 yılı asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda merak içerisinde olan çalışanlar için siyasi partilerden, sendikalardan teklifler geliyor. Detaylar haberimizde.

2021 yılı asgari ücretin belirlenmesi için "Asgari Ücret Tespit Komisyonu" tarafından 4 Aralık 2020'de ilk toplantı yapılacak. Toplantı öncesi birçok kesimden asgari ücret zammına dair de açıklamalar gelmeye devam ediyor. Merkez Bankası enflasyon tahmini sonucu asgari ücretin 2 bin 700'lü rakamlar bulması öngörülürken Ana Muhalefet Partisinden de teklif geldi.

Zamlı Asgari Ücret 3100 TL

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olan Faik Öztrak tarafından bu hafta yapılacak asgari ücret toplantısı öncesi işçilerin oldukça memnun kalacağı bir teklif geldi. Öztrak asgari ücretin 3 bin 100 TL olması gerektiğini basın toplantısında açıkladı.

MYK Toplantısı Sonrası Asgari Ücret Teklifi Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi MYK toplantısından 3100 TL asgari ücret teklifi geldi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantı sonrası Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak tarafından ele alındı. Öztrak parti olarak önümüzdeki günlerde gerçekleşecek asgari ücret zammına ilişkin olarak görüşlerinin sunulduğu belirtildi.

Avrupa'da En Düşük Asgari Ücret Türkiye

Öztrak, Türkiye ile diğer ülkeleri karşılaştırarak en düşük asgari ücretin Türkiye olduğunu söyledi. Ayrıca açlık ve yoksulluk rakamlarına da değinen Öztrak 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 2 bin 517 TL, yoksulluk sınırının ise 8 bin 198 TL olduğunu açıkladı.

Geçen Yılki 391 Dolar Seviyesinde Olmalı

Öztrak açıklamasında geçen yılki dolar seviyesinde asgari ücretin verilmesi gerekliliğini savundu. Geçen yıl 392 Dolar asgari ücretin bu yıl aynı oranda 3 bin 100 TL'ye denk geldiğini ve zammın bu şekilde gerçekleştirilmesi gerekliliğini vurguladı.

Asgari Ücret ilk Toplantısı İçin Kritik Gün

2021 yılı asgari ücret görüşmeleri için ilk toplantı 4 Aralık 2020'de gerçekleştirilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un Başkanlığında yapılacak ilk asgari ücret tespit komisyonu toplantısı için gözler 4 Aralık'a çevrildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

İlkokul İlköğretim Lise MYO Lisans 8 Unvan Yeni Personel Alımı Başladı
SGK Yüksek Maaş ve Sözlü Sınavla 75 Kamu Personel Alımı Yapılıyor
YSK Mülakatla Kadrolu 107 Memur Alımı Belli Oldu
En az Lise Mezunu 34 Sözleşmeli Personel Alımı Başvurusu
SPK Mülakatla En az Lise Mezunu 66 Devlet Memur Alımı Yapılacak