Polis Alımında 3 Önemli Düzenleme: Eğitim Süresi, Kısmi

Polis alımında 3 önemli düzenlemeye yapılıyor. Eğitim Süresi, kısmı renk körlüğü ve KPSS puan şartında değişiklik yapılırken boy şartıyla ilgili de açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında polis alımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Süleyman Soylu’nun açıklama yaptığı konular arasında eğitim süresi, kısmı renk körlüğü, KPSS puan şartı ve boy şartı oldu.

Polis alımlarında bu dönem 2 yıllık meslek yüksekokullarının geldiğini açıklayan Bakan Soylu, tercihlerden sonra elemelerin olduğunu açıkladı. Elemelerden sonra eğitime hak kazanan polis adaylarının eğitim süresinin de ilk etapta 4 aydan 6 aya sonra da 8 aya çıkaracaklarını ifade etti.

Boy şartı konusunda da esnetme yapmayacaklarını belirten Bakan Soylu, bu konuda uluslararası standartların yer aldığını açıkladı. 1.62 metre olan boy şartını 1.58’e indirseler bu sefer de 1.55’e indirmeleri isteneceği için bunun sonu olmadığını ve bu konuda esnetme olmayacağını açıkladı.

Kısmi renk körlüğü konusunda seçim süresince çok talep geldiğini ifade eden Bakan Soylu, ekibinin Avrupa’daki ve dünyadaki durumun nasıl olduğunu inceleyip değerlendirme yapacaklarını ifade etti. Fakat bu konunun yeni alımlara yetişip yetişmeyeceği henüz net değil.

Polis alımında önlisans mezunları için taban puanının 70 olduğunu belirten Bakan Soylu, çok talep olmasından dolayı bunu muhtemelen 65’e indireceklerini açıkladı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

İlkokul İlköğretim Lise MYO Lisans 8 Unvan Yeni Personel Alımı Başladı
SGK Yüksek Maaş ve Sözlü Sınavla 75 Kamu Personel Alımı Yapılıyor
YSK Mülakatla Kadrolu 107 Memur Alımı Belli Oldu
En az Lise Mezunu 34 Sözleşmeli Personel Alımı Başvurusu
SPK Mülakatla En az Lise Mezunu 66 Devlet Memur Alımı Yapılacak