PTT’den Sayıştay Açıklaması

PTT AŞ sosyal medya ve sair platformlarda yayılmaya başlayan Sayıştay raporu hakkında açıklamalarda bulundu.

Söz konusu raporda PTT’nin yapmış olduğu harcamaların usulsüz olduğu ve kişisel harcamaların da kurumun harcaması gibi gösterildiği iddia edilmişti. Bunun yanı sıra Sayıştay raporunda resmi bayram ve tatillere ilişkin harcamaların da bulunmadığı dolayısıyla rakamların çok daha büyük olduğu iddia edilmişti. 

Kurumumuzu Yıpratmaya Çalışıyorlar

Bu iddialara karşın PTT AŞ açıklama yapma gereği hissetti. Açıklamasında son yılların en çok büyüyen kurumları arasında yer aldığını ileri süren PTT bunun yanı sıra harcamalarının da ortalama bir şirket harcamasına göre alt düzeyde olduğunu belirtti.

Resmi tatillerde yapılan harcamaların da dahil olmadığını ileri süren kişilere karşı ise 15 Temmuz ile cevap veren PTT, 15 Temmuz günü yapılan kutlamalarda alınan bayrak, kumanya vesaire ücretlerini örnek gösterdi. 

Ayrıca TEOG ve LYS sınavlarının neticelerine göre ilk bine giren adaylara hediye verilmesi konusuna da yer verilen açıklamada bunların temsil harcaması olduğu belirtildi. Ayrıca bu harcamaların kurumun amacı ile çelişmediği de açıklamada özellikle belirtildi. 

Sonuç olarak yapılan tüm harcamaların kanuna ve usulüne uygun bir şekilde yapıldığını ifade eden PTT bu kapsamda iddiaları ileri sürenlerin kasten bunu yaptıklarını ve amaçlarının da kurumu yıpratmak olduğunu ileri sürdü. Ayrıca Sayıştay ile PTT arasında da herhangi bir uyuşmazlık olmadığı belirtildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

İlkokul İlköğretim Lise MYO Lisans 8 Unvan Yeni Personel Alımı Başladı
SGK Yüksek Maaş ve Sözlü Sınavla 75 Kamu Personel Alımı Yapılıyor
YSK Mülakatla Kadrolu 107 Memur Alımı Belli Oldu
En az Lise Mezunu 34 Sözleşmeli Personel Alımı Başvurusu
SPK Mülakatla En az Lise Mezunu 66 Devlet Memur Alımı Yapılacak