TBMM Güvenlik Soruşturması Teklifini Kabul Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) görüşmeleri dahilinde yapılan çalışmalar devam ediyor. İçişleri Komisyonu tarafından yapılan görüşmelere dair sonuçlar çıktı ve güvenlik soruşturması teklifinin ilk 6 maddesinin kabul edildiği ilan edildi.

Türkiye Cumhuriyeti genelinde geçerli olacak kanunların teklifleri üzerinde çeşitli çalışmalar yapılmaya devam edilirken, yapılan son açıklamalara göre komisyonlar bünyesinde sunulan tekliflerinde kabul edildiği beyan edildi.

Güvenlik Soruşturması Kabul Edildi

Geçtiğimiz hafta içerisinde açıklanan ve bu hafta itibari ile TBMM komisyonu tarafından görüşmelere dahil edileceği beyan edilen Güvenlik Soruşturması konusu ile ilgili olarak belirli maddeler üzerinde mutabakata varıldığı açıklandı.

İlk 6 Madde Kabul Edildi

İnisiyatif ve yürütme yetkisi sahibi olan İçişleri Komisyonu tarafından devam ettirilen süreç kapsamında oylamaya sunulan Güvenlik Soruşturmaların konusuna dair verilen teklifin ilk 6 maddesi kabul edildi.

Kabul Edilen Madde İçerikleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu dahilinde devam ettirilen ve kabul edilen maddelere dair verilen bilgilere göre; güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması sonucunda elde edilen kişisel verilerin göreve atanma yönünden değerlendirildiği Değerlendirme Komisyonu oluşturulacağı açıklandı.

Arşiv araştırması, statüsü veya çalıştırma şekline bağlı olmaksızın ilk kez veya yeniden memuriyete ve kamu görevine atanacaklar hakkında yapılacağı bilgisi ilan edilirken; aynı zamanda güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması birlikte yapılacak kişi ve gruplar ile ilgili; Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve istihbarat birimi memurlarının, Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde görev alacak olan memurların, üst düzey kamu personellerinin, Milli güvenlik açısından stratejik önemi haiz birim, proje, tesis, hizmetlerde statüsü veya çalıştırma disiplini ile bağlantısız olmak üzere görev alacak olan kamu personellerinin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması birlikte yapılacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında devam eden görüşmelere ilave maddelerin de ekleneceği ilan edilirken; söz konusu Güvenlik Soruşturması kapsamında yani maddelerin de tartışma gündemine alınacağı ve komisyonun çalışmalarına bugün itibari ile devam etmeye başlayacağı ilan edildi. Komisyon İçişleri Komisyonu nezdinde 25 Haziran 2020 tarihinde toplanacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

İlkokul İlköğretim Lise MYO Lisans 8 Unvan Yeni Personel Alımı Başladı
SGK Yüksek Maaş ve Sözlü Sınavla 75 Kamu Personel Alımı Yapılıyor
YSK Mülakatla Kadrolu 107 Memur Alımı Belli Oldu
En az Lise Mezunu 34 Sözleşmeli Personel Alımı Başvurusu
SPK Mülakatla En az Lise Mezunu 66 Devlet Memur Alımı Yapılacak