Bakan’dan Atama Açıklaması! Her Okula Bu Branştan Alım Geliyor! 100.000 Kadro

Bakan’dan Atama Açıklaması! Her Okula Bu Branştan Alım Geliyor! 100.000 Kadro

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından son dakika öğretmen atama açıklaması geldi. Her okulda olacak şekilde öğretmen alımı için düğmeye basıldı. 100 Bin atama geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığında atama bekleyen 100 binlerce öğretmen adayını sevindiren açıklama direkt olarak Bakan Mahmut Özer’den geldi. Bakan Özer, her okul için bir rehber öğretmen ataması yapılacağı belirtildi. İşte detaylar.

55 bin okula öğretmen ataması

Bakan Özer açıklamasında özellikle şu ifadeyi kullandı: “2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimizi her okulda 1 tane olacak şekilde planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

2023 atamasında en çok bu branştan öğretmen alımı yapılacak

MEB bu yıl tüm okullardaki rehber öğretmeni açığını bitirecek adımı atacağı ifade edildi. Bu kapsamda bir önceki atamada okul öncesi öğretmenliği için olan kontenjanlar bu sefer rehber öğretmenlik için olacak.

100 bin öğretmen ataması bekleniyor

Öğretmen atamaları kapsamında bu yıl itibarıyla yüksek kontenjan bekleniyor. Atama bekleyen öğretmen adayları 100.000 atama sayısından daha düşük bir kontenjan beklemiyor ve istemiyor. Çünkü MEB’de öğretmen açığı 100 binin çok üzerinde. Öğretmen açığının doğru olmadığını ve ücretli öğretmenlikle geçici sistemin doğru işlemeyeceği için 2023 yılında beklenen 100.000 atama şart.

Sizler de ADİL BİR KONTENJAN DAĞILIMI için görüş ve önerilerinizi hemen bu haberimize yazabilirsiniz.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
50 Yorum