Jandarma 7 Bin 500 Uzman Erbaş Alımı Yapıyor! En Az İlköğretim Başvuru Ekranı

Jandarma 7 Bin 500 Uzman Erbaş Alımı Yapıyor! En Az İlköğretim Başvuru Ekranı

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 7.500 Uzman Erbaş Alımı başvuruları online olarak yapılabiliyor. En az ilköğretim mezunu adaylar da başvuru yapabiliyor. İşte gerekli süreç ve tüm detaylar.

İŞ İLANLARI KARİYER olarak gündem haberlerimizden sonra adayların 5.000 kadro talebi 7 BİN 500 ile taçlandırılmıştı. Jandarma tam 7 bin 500 kadro için UZMAN ERBAŞ ALIMI başvuruları alınmaya başlamıştı. Süreçte sizlere destek olmaya ve gerek uzman erbaşlık, gerek birçok alanda gündem çalışmalarımızla kadro ve kontenjanların artırılması ve ilanların yayımlanması noktasında önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda başvuruları devam eden 7.500 uzman erbaş alımına dair şartları ve süreci bulabilirsiniz.

Jandarma 7.500 uzman erbaş alımı kontenjanları

En az ilköğretim mezunu olmak üzere 6.605 jandarma, 11 at bakıcısı, 14 bot serdümeni, 250 sıhhiyeci, 200 muhabere, 10 havacılık, 400 lojistik ve 10 bando için kontenjan bulunuyor.

En az ilköğretim uzman erbaşlık başvuruları (Yaş KPSS vb. şartlar)

En az ilköğretim olmak üzere lise, önlisans ve lisans mezunları da başvurabiliyor. İlköğretim mezunları için mesleki nitelik şartlarına dair kadrolar var. Diğer mezuniyetler için KPSS 50 puan ve üzeri olanlar başvuru yapabiliyor. Adaylar ilköğretim “ortaokul” için aşağıdaki kılavuzda sayfa 67’den sonra tüm detayları ve kadroları inceleyebilir.

Yaş itibarıyla da adayların 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını bitirmemiş olması geerkiyor.

Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımı başvuruları

Jandarma internet sitesinden online olarak adaylar başvurularını 26 Eylül 2022 tarihine kadar yapabileceklerdir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum