KPSS Ortaöğretim Lise MYO Lisans Başvuru Ne Zaman? Genel Atamalar Başlıyor

KPSS Ortaöğretim Lise MYO Lisans Başvuru Ne Zaman? Genel Atamalar Başlıyor

Milyonlarca KPSS adayı lise “ortaöğretim”, önlisans “MYO” ve lisans mezunu adayın merakla beklediği merkezi atama takvimi işlemeye başladı. KPSS 2022/2 tercih başvuruları ve adayların talepleri bu yazımızda.

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS ortaöğretim önlisans lisans başvuru ne zaman olacak? Merkezi atama takvimi işlemeye başladı. Aralık ayı itibarıyla en az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği kadrolar için genel atamalar başlayacak. İŞ İLANLARI KARİYER olarak KPSS tercih sürecini ve tüm detayları bu yazımızda hazırladık.

Lise, önlisans, lisans mezununa 20.000 kadro

KPSS merkezi atamalarında kontenjan sayıları son yıllarda oldukça düştü. Pandemi döneminde daha da azalan sayıların tekrar en üst seviyelere ulaşması talep ediliyor. KADROLU ve MÜLAKATSIZ yapılan KPSS atamalarında adaylar en az 20.000 kadro bekliyor. 2023 yılı itibarıyla göreve başlayacak adaylar için onlarca kurum ve tüm Bakanlıklar için atama sayısı bu dönemde yüksek tutulsun.

KPSS merkezi atama başvuru tarihleri

ÖSYM’de 2022 yılı KPSS merkezi atama başvuruları alınacak. Adaylar KPSS 2022/2 tercih başvurularını 21 Aralık itibarıyla yapabilecekler. 28 Aralık’a kadar da başvurular online olarak ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi AİS internet adresi üzerinden yapılacak.

Kadrolu - Mülakatsız memur alımları

KPSS’ye giren adaylar tüm kamu kurum ve kuruluşlarına atamaların merkezi atama ile yapılmasını talep ediyor. Tüm atamalar farklı farklı dönemlerde farklı şekilde olmasının yerine merkezi atama ile yapılması isteniyor. Bu şekilde olacak bir merkezi atama kontenjanı da çok rahat 100 binli rakamları geçecektir. Adı üstünde KPSS MERKEZİ ATAMA en net ve en sağlıklı atama olduğundan tüm alımlar kadrolu bu dönemlerde ve yılın daha genel bir sürecine yayılarak yapılabilir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
47 Yorum