Taşeron İşçi Bir Siyasi Partiye Üye Olabilir

Taşeron İşçi Bir Siyasi Partiye Üye Olabilir

Yerel seçimler yaklaşırken taşeron işçiler siyasi partilere üye olup olamayacaklarını merak ediyor.

Kadrolu Taşeronun Parti Üyeliği
Kadroya geçen taşeron işçilerden bazıları daha önce üye oldukları siyasi partiden istifa etmek isterken, bazıları ise parti üyeliğinden çekiniyor. Peki, kadrolu taşeron işçi, devlet memuru gibi siyasetten yasaklı mıdır? Parti üyeliğine engel var mıdır?

Daha önce AK Parti üyesi olan bazı taşeron işçiler, partiden istifa için partilerine başvurdu. Bunun üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş imzasıyla yazı gönderilerek durum açıklığa kavuşturuldu. Yazıda kadrolu taşeron işçinin siyasi partiye ye olmasının Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olmadığı ifade edildi. Bu yazı üzerine pek çok taşeron işçi üyesi oldukları partide kalmaya devam edebilecek. 

Kadrolu Taşeron Memur Değildir
Yerel seçimler yaklaşırken taşeron işçiler gönül verdikleri partiye üye olarak faaliyetlerde bulunmak isteyebilirler. Bunun önünde de yasal bir engel bulunmuyor. Siyaset yasağı memur için geçerlidir ancak taşeron işçiler kadrolu olsa da bir devlet memuru değildir. 657 sayılı DMK’ya tabi olan memurlar siyaset yasağı nedeniyle bir partiye üye olamazlar. İşyerlerinde siyaset yapamaz, siyasi görüşlerini açıklayamazlar. Memur tarafsız ve yalnızca devletin yanındadır. 

Bu sebeplerle taşeron işçiler kadroya geçmiş olsa da memur değildirler ve siyaset yasağına tabi değiller. Taşeron işçi partiye üyeyse üyeliğe devam edebilir ya da yeni üye olabilir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.