Türk-İş 2021 Asgari Ücret Teklifini Açıkladı! Karar Yarın

Türk-İş 2021 Asgari Ücret Teklifini Açıkladı! Karar Yarın

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan açıklamada 2021 yılı için işçi kesimi olarak ilk teklif geldi. İşte Türk-İş konfederasyonun 2021 için istediği en düşük rakam!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 28 Aralık 2020 tarihi itibarıyla yarın dördüncü toplantıyı yapmak üzere bir araya geliyor. Toplantıda 2021 yılı asgari ücret rakamı kesinleştirilecek. Yarın yapılacak toplantı öncesinde de bir takım rakamlar ortaya çıkmıştı. İşte son yapılan açıklama işe Türk-İş'in teklifine dair detaylar.

Türk-İş Asgari Ücret Teklifi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay yarın yapılacak toplantı öncesinde 2021 asgari ücrete dair önemli açıklamada bulunarak teklife dair net rakam da verdi. Genel Başkan Atalay 2021 yılı için Asgari Ücretin 3 bin TL’nin altında olmaması gerektiğini açıkladı. Sosyal medyada yayımlayan Türk-İş’in asgari ücret açıklama tam metni:

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamı için şunları kaydetti: "İşveren ve hükümet; asgari ücret ile ilgili 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir.” Açıklamasında bulunuldu.

İşveren ve Hükümete Mesaj

Genel Başkan Ergün Atalary işveren ve hükümet yetkililerine de seslenerek 2021 yılı asgari ücret tutarına dair değerlendirmelerde bulundu: İşveren ve hükümet, asgari ücret ile ilgili 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir diyen Atalay gerekçe olarak 3 bin liranın altındaki teklif, insanları mutlu edecek bir teklif olmayacağını, çalışanları mutlu edecek bir teklif olmayacağını sözlerine ekledi.

Bu kapsamda Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na 3 bin liranın üzerinde bir teklif getirilmelidir açıklaması ile en düşük NET 3000 TL asgari ücret harici bir rakamın kabul edilmeyeceğini ifade etti.

TÜİK’in 2021 Asgari Ücret Teklifi

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK bekar bir işçinin asgari geçim tutarını ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak açıklamıştı.

Gözler 28 Aralık Pazartesi’nde

Şimdi gözler yarına çevrildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda gelecek teklife göre işveren, işçi ve hükümet temsilcilerinin kararı sonucu 2021 yılı asgari ücret belli olacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum