Yurtdışı KPSS Şartsız Personel Alımı Başvuru Ekranı Açıldı! En Az Lise Mezunu

Yurtdışı KPSS Şartsız Personel Alımı Başvuru Ekranı Açıldı! En Az Lise Mezunu

Kamu personel alımı başvuruları kapsamında KPSS şartsız yeni yurtdışı personel alımı başvuruları alınmaya başladı. İşte Bakanlık bünyesinde yeni başvuru detayları ve tüm sürecin yer aldığı haberimiz.

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde yeni yurt dışı personel alımı başvuruları bugün başladı. T.C. Kuveyt Büyükelçiliği için yeni Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Sınavı Duyurusu alımı başvuru ilanı yayımlandı. Büyükelçilik bünyesinde münhal bulunan sözleşmeli sekreter pozisyonuna sınavla personel alımı yapılacak. İşte tüm şartlar ve başvurular.

Dışişleri Bakanlığı memur alımı genel şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak, en az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak, kamu haklarından yoksun bulunmamak, askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak, her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek, çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek, bilgisayar kullanabilmek gerekiyor.

Sözleşmeli personel alımı başvuru belgeleri

Özgeçmiş (CV), Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip adayların pasaport örneği ile işlem görmüş sayfaları, Nüfus cüzdanının (T.C. kimlik kartının) aslı veya onaylı sureti, en son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti, erkekler için askerlik kesin terhis belgesi veya askerlikle ilişiği olmadığına dair belge, son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet renkli vesikalık fotoğraf istenmektedir.

Kamu personel alımı başvuru süreci

Başvurular 28 Eylül 2022 tarihi 23.59’a kadar e-Devlet sistemi üzerinden Dışişleri Bakanlığı, Kariyer Kapısı - Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı adresinden alınacaktır. Adaylar 5 Ekim’e kadar da başvuru belgelerini ilgili adrese iletmeleri gerekiyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.